Valóságshow-ból csak a friss kapós

2003.01.31. 16:16
Nem győzi a versenyt a Való világgal a Big Brother VIP-adásainak ismétlése - ez derül ki a január 20-26 közötti hét nézettségi adataiból. A hagyományosabb műsorok viszont olykor akár meg is előzik a valóságshow-kat.
Másfél millió alatt volt a Big Brother VIP kiadásából készült összeállítások átlagnézettsége; az ismétlések 1 462 000-es nézőszámával szemben a Való világ 2 jóval több, átlagosan 1 761 000 nézőt vonzott.

Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan működik a rejtélyes nézettségmérő rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány néző véleményéből és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary működésének bemutatása
A vasárnap induló Big Brother 2 várhatóan módosít a valóságháború állásán; az első szériák versenyét tavaly a Big Brother nyerte. Igaz, akkor a való világ indult két hetes késéssel, ezúttal pedig a BB startol egy hónappal a Való világ kezdése után.

Érdekes eredmények születtek a hétvégén: vasárnap az RTL Klub valóságshow-jának "Kihívás" alcímű különkiadása (1 765 000 néző) alulmaradt a vele egy időben sugárzott Naplóval (2 266 000) és az Irigy Hónaljmirigy Show-val (2 348 000) szemben. Szombaton a Big Brother VIP-t előzte meg a Selmeczi Tibor vezette Szatelit kabaréműsor, újabb bizonyítékaként az MTV erősödésének és annak, hogy a realitydömping mellett jelentős igény van a hagyományos magazin- és szórakoztató műsorokra.

Lajcsi egymillió alatt

Gyengébben muzsikált ezúttal a péntek esti Szuperbuli, Galambos Lajos esztrádműsora. A szilveszterkor még másfél milliós nézettségű Dáridó-klónra ezúttal egymilliónál kevesebb (946 000) néző volt kíváncsi. Az MTV legnagyobb érdeklődést kiváltó produkciói ezen a héten a Kék fény (1 219 000), az Önök kérték (1 283 000) és a már említett Szatelit voltak.

Az AGB Hungary adatait a tv2 bocsátotta rendelkezésünkre.