Tartja előnyét a Való világ

2003.02.20. 15:39
Nem sikerült behoznia a Big Brothernek lemaradását: a tv2 valóságshow-ját átlagosan félmillióval kevesebben nézték az elmúlt héten, mint az RTL Klub Való világát. A Magyar Televíziónak megint voltak jó napjai.
Nem javul a Big Brother pozíciója; a tv2 reality show-ját a február 10. és 16. közötti héten átlagosan 1 170 000-en nézték, míg a Való világ átlag 1 665 300 nézővel dicsekedhet. (Az adatok a teljes lakosságra vonatkoznak.) A BB pénteken teljesített legrosszabbul: ekkor a nézettsége az egymilliót sem érte el.

Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan működik a rejtélyes nézettségmérő rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány néző véleményéből és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary működésének bemutatása
A Magyar Televízió többször is átlépte az egymilliós lélektani határt: hétfőn a Kékfény adását 1 310 400-an tekintették meg; kedden a Nem csak a húszéveseké a világ című dalest folytatta sikersorozatát 1 446 900 nézővel; majd szombaton a Szeszélyes évszakok 1 556 100 nézőt ültetett a képernyő elé. Lajcsi Szuperbulija ezúttal csak 846 300 magyart szórakoztatott. Meg kell jegyezni, hogy az MTV sikeres műsorainak közönsége elsősorban az idősebbek köréből verbuválódik, így noha az említett programok teljes nézőszáma meghaladta például a Big Brotherét, Antal Imre kabaréja pedig felülmúlta a Heti Hetest (1 446 900), reklámértéke elmarad azoktól.

A legnézettebb műsorok rangsorában a valóságshow-k sokat veszítettek: míg az első szezonban a két realityműsor rendre az élbolyban végzett, most a vezető Való világ is csak a középmezőnyben található. A toplistában változatlanul első a tv2 vasárnapi Naplója, második a Barátok közt. A már említett Szeszélyes évszakok teljesítménye elég volt ahhoz, hogy a lista 10. helyére kerülhessen.