Sikert hozott Antal új orra

2002.03.14. 09:04
Az RTL Klub továbbra is őrzi vezető szerepét, de a nézettségi lista aljára - szokatlan módon - feltüremkedett a Magyar Televízió. A 19. helyet a Szeszélyes évszakok szerezte meg; ebben a műsorban volt először látható Antal Imre új orra. Erősödtek csöppet a hír- és háttérműsorok is, ami a lakosság és a politika kapcsolatának elmélyülésére utal.
Összesített eredményeit tekintve továbbra is a Barátok közt könyvelheti el a legnagyobb népszerűséget, különösen a 18-49 éves tévénézők körében. Mind az öt epizód előkelő helyezést ért el, noha ezúttal közéjük ékelődött a - szintén az RTL Klubon látható - Vészhelyzet. Az említett korcsoportban változatlanul vesztésre áll a tv2; csupán a Napló és az Activity egy-egy kiadása került a "fiatal keresők" listájának aljára. Ebben a szegmensben adunak számít még a Fókusz és a Legyen Ön is milliomos, mindkettő négy adással képviselteti magát az első 20 között.

A múlt héthez képest - minden bizonnyal a kampányhangulat fokozódása miatt - növekedett a politikai-közéleti témájú műsorok iránti érdeklődés: míg egy hete a fiatalok listáján egyáltalán nem szerepelt hírműsor, most a 17. helyre került a Napló egy példánya, s a teljes lakosság körében is érezhetően erősödtek a híradók és háttérműsorok.

A tv2 produkciói között az Activity ért el figyelemreméltó nézettséget; a Szulák Andrea vezette bohókás vetélkedő a 19. a 18-49 évesek összesítésében, míg a teljes listán az előkelő 6. helyet szerezte meg. Említésre érdemesek még a különféle akciófilmek, amelyek ezen a héten szintén begéppuskázták magukat a nézők szívébe: a rangsorban ott van a JAG, a Delta Force balkános eresztése és a Végzetes erő című film is.

Hosszú idő óta először fordul elő, hogy a királyi televíziónak sikerül megjelennie bármilyen toplistán, annak ellenére, hogy műsorainak jelentős része a kereskedelmi műfajok utánzata. Most a Szeszélyes évszakok - a megújult Antal Imrével - az össznép adatai szerint a 19. helyre küzdötte föl magát, amiben valószínűleg nagy szerepet játszott a műsorvezető műtétjével kapcsolatos médiahátszél.

Nézettségi adatok (március 4-10.)
18-49 évesek

1. Barátok közt RTL Klub
2. Barátok közt RTL Klub
3. Vészhelyzet RTL Klub
4. Barátok közt RTL Klub
5. Barátok közt RTL Klub
6. Barátok közt RTL Klub
7. Palimadár RTL Klub
8. Végzetes erő RTL Klub
9. Fókusz RTL Klub
10. Fókusz RTL Klub
11. Fókusz RTL Klub
12. Fókusz RTL Klub
13. Legyen ön is milliomos RTL Klub
14. Legyen ön is milliomos RTL Klub
15. Legyen ön is milliomos RTL Klub
16. Legyen ön is milliomos RTL Klub
17. Napló TV2
18. Fókusz RTL Klub
19. Activity TV2
20. Heti hetes RTL Klub

Teljes lakosság

1. Barátok közt RTL Klub
2. Legyen ön is milliomos RTL Klub
3. Fókusz RTL Klub
4. Vészhelyzet RTL Klub
5. Napló TV2
6. Activity TV2
7. Palimadarak RTL Klub
8. Turbo, a négylábú zsaru TV2
9. Heti hetes RTL Klub
10. Titánok TV2
11. Végzetes erő RTL Klub
12. Híradó RTL Klub
13. Édes kis mackóm 2. RTL Klub
14. Dáridó TV2
15. Pasik RTL Klub
16. Behálózva RTL Klub
17. Tények TV2
18 JAG - Becsületbeli ügyek TV2
19. Szeszélyes évszakok m1
20. Delta Force: Akció a Balkánon RTL Klub

(Forrás: Magyar Hírlap)