tv2: stabil zuhanás

2002.05.15. 17:25
Nem javul a tv2 műsorainak nézettsége: az elmúlt hét statisztikái szerint továbbra is vitathatatlan az RTL Klub fölénye. A 18-49 év közötti korosztály toplistáján csupán két tv2-produkció található, s a lemaradás a teljes lakosság körében is érzékelhető. Az RTL Klub ráadásul a múlt vasárnap bevetette a Baljós árnyakat, amely mindkét lista első helyére került.
Az idétlen Gungen - Jar Jar Binks
A kereskedelmi televíziótól kapott információk szerint a Star Wars első epizódját 3,2 millióan nézték vasárnap este. A Baljós árnyak idején tévézők között, a teljes lakosság körében ez közel 47 százalékos részesedést jelent, a 18-49-es célcsoportban pedig 60 százalékot. Továbbra is tartja az első helyeket a Barátok közt, és kiváló teljesítményt ért el a Vészhelyzet kórházsorozat soros epizódja. Fábry Sándor Esti showdere, amely a héten a jubileumi 75. adással jelentkezett, szintén az élbolyban végzett. A korábbi statisztikákhoz képest javul az RTL Klubon adott filmek nézettsége is; néhány helyezésnyit javított a Heti hetes.

A 18-49 éves nézők között a tv2 mindössze két műsorral került az első húszba: tizennyolcadik lett a Napló, és az utolsó az Activity show. A teljes lakosság körében némileg jobb a helyzet, itt a megszűnése előtti utolsó Forró nyomon is szóhoz juthatott. A csatorna hívóneveivel fémjelzett műsorok, így a Claudia show (Liptay Claudia), a Fantasztikus Európa (Friderikusz Sándor) és a Boros-Bochkor Show (Bochkor Gábor és Boros Lajos) sem ért el olyan nézettséget, amivel az első húszba juthattak volna.

A Mai Nap úgy tudja, hogy a fent nevezett sztároktól az új stratégia jegyében a csatorna meg kíván válni. A tv2 sajtótájékoztatóján azonban csupán a menedzsmentben történt változásokról esett szó, a műsorokat érintő döntésekre állítólag később kerül csak sor. Korábbi sajtóértesülések szerint a Dáridó is megszűnik, illetve - diplomatikusabb megfogalmazásban - nem tér vissza a nyári szünet után.

Tévéműsorok nézettsége, május 6-12.

18-49 évesek

1. Csillagok háborúja, Baljós árnyak RTL Klub
2. Vészhelyzet RTL Klub
3. Barátok közt RTL Klub
4. Barátok közt RTL Klub
5. A pénznyelő RTL Klub
6. Barátok közt RTL Klub
7. Barátok közt RTL Klub
8. Esti showder RTL Klub
9. Barátok közt RTL Klub
10. Talpig zűrben 3. RTL Klub
11. A hal neve: Wanda RTL Klub
12. Fókusz RTL Klub
13. Imádkozz az életedért RTL Klub
14. Fókusz RTL Klub
15. Akták RTL Klub
16. Heti hetes RTL Klub
17. Fókusz RTL Klub
18. Napló TV2
19. Legyen ön is milliomos! RTL Klub
20. Activity TV2

Teljes lakosság

1. Csillagok háborúja, Baljós árnyak RTL Klub
2. Barátok közt RTL Klub
3. Vészhelyzet RTL Klub
4. Esti showder RTL Klub
5. Legyen ön is milliomos! RTL Klub
6. Fókusz RTL Klub
7. A pénznyelő RTL Klub
8. Talpig zűrben 3. RTL Klub
9. Napló TV2
10. Activity TV2
11. Heti hetes RTL Klub
12. A hal neve: Wanda RTL Klub
13. Forró nyomon TV2
14. Anaconda TV2
15. Imádkozz az életedért RTL Klub
16. Akták RTL Klub
17. A bizalom ára TV2
18. Híradó RTL Klub
19. Tények TV2
20. Pasik RTL Klub

forrás: Magyar Hírlap/AGB Hungary