Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Walker és Hofi az élbolyban

2006.08.16. 17:25
A nyári pangásban csak ismétléseket és unalmas akciósorozatokat nézünk. A nyugdíjasoknak hála a közszolgálati tévé is szárnyalt magához képest a múlt héten.
Most már tényleg senki nem néz tévét, és még a múlt heti eső sem ültette a csodaláda elé az embereket, biztos mindenki csak azért is kiment a strandra, esőkabátban és gumicsizmában, ha kell. Így fordulhatott elő, hogy a hét legnézettebb műsorát, a Reszkessetek betörők második részét is csak 1 601 986-an látták az RTL Klubon, ez az eredmény egy héttel korábban pedig még csak a harmadik helyre lett volna elég.

Az augusztus 7. és 13. közt tartó héten is szoros volt a verseny a két kereskedelmi televízió közt, a teljes műsoridőt és a teljes lakosságot figyelembe véve a Tv2 vezetett, ha csak elenyésző, 0,3 százalékpontos különbséggel is (Az MTV hat százalékponttal volt lemaradva a két nagy mögött). A kereskedelmileg jól hasznosítható 18-49 év közötti korosztályban azonban már az RTL Klubot választották a legtöbben, ráadásul ez az előny már statisztikailag is jelentős, 4,8 százalékpont.

Trash filmek és közszolgálat

A nézettségi lista első öt helyét ismétlések és trashsorozatok foglalják el, így a hét második legnépszerűbb műsora a Piedone, a zsaru sokadik újrája lett az RTL Klubon, 1 556 406 nézővel, míg a harmadik helyre Columbo kapaszkodott fel, a ballonkabátos, üvegszemű nyomozóra 1 480 099-en voltak kíváncsiak a TV2-n. A negyedik helyen a Cobra 11 végzett 1 398 613 nézővel az RTL-en, a legócskább akciósorozat címéért állandó harcban álló, nagy ellenfél, a Walker, a texasi kopó pedig ezúttal mindössze 283 nézővel lemaradva az ötödik lett.

Nyáron a fiatalabbak még csak a tévé készülékek közelébe sem mennek, így a nyugdíjas lobbi erőteljesebben gyakorolhat nyomást a nézettségi lista alakulására. Így fordulhatott elő, hogy a közszolgálati csatorna egyik műsora ezen a héten ismét bekerült az első tízbe, az amúgy tényleg jó Gondolj apádra - Hoffmanntól Hofiig című műsort 1 339 197-an látták, ami ezúttal a hetedik helyre volt elég. (A hatodik a Tények vasárnapi adása lett 1 339 570 nézővel).

Ráadásul az MTV Híradója szerdán este nem csak a Tv2 és az RTL Klub párhuzamosan futó műsorait verte le, de aznap a tűzoltó-tragédiát bemutató hírműsor a Tényeket és az RTL Klub Híradóját is megelőzte.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.