Fábryt nem befolyásolta Dávid Ibolya

2006.04.21. 14:31
Hiába volt botrány a Fábry show körül, a műsor nézettsége nem változott. Az Áll az alku viszont kicsit lemaradt.

A Fábry show körüli botrány ugyanúgy nem befolyásolta a műsor nézettségét, mint ahogy az sem, hogy a műsort előzetesét már kedd óta nem sugározza az RTL Klub, mivel abban Dávid Ibolyát sértő mondatok is elhangzottak. Fábry Sándor a reklámban azt monda, hogy "zöld erdőben jártam, ibolyát találtam, nem akar szavazni, le kéne savazni".

Az ügy ellenére a csütörtök esti műsort az éppen tévé előtt ülő nézők 35,5 százaléka választotta, és ez az arány az előző adás alatt is közel azonos (35,9 százalék) volt. A Fábry show utoljára február végén ért el ennél magasabb, az RTL klub átlagnézettségét is túlszárnyaló nézettséget, akkor az időt éppen tévénézéssel múlatók 46 százaléka kapcsolt a showmanre.

A tavaszi adások alacsonyabb, de stabil közönségaránya egyébként folyamatosan csökkenő nézőtábort takar, de ennek minden bizonnyal nem a műsor színvonala, hanem a beköszönő jó idő az oka, hiszen a közönségarány az éppen tévét nézők csatornák közti megoszlását jelenti. A két héttel ezelőtti adást még 1 471 409-an látták, míg a tegnapi adás közel azonos közönségaránnyal már csak 1 396 277 embert vonzott, ráadásul közel sem Fábry volt a legnépszerűbb műsor tegnap este az RTL Klubon, hiszen a Barátok közt, a Legyen Ön is milliomos, a Fókusz és még a Híradó is több embert ültetett a képernyők elé.

Alulmaradt viszont a Barátok közttel szemben tegnap este az Áll az alku, amely a teljes lakosság körében 1 853 769 embert érdekelt az AGB Nielsen statisztikai adatai alapján, míg a Berényi-klán 1 900 919 nézőt ültetett a tévék elé. Gundel Takács Gábor vetélkedője csak az utolsó percekben verte meg az RTL Klubot, amikor odaát már véget ért a Barátok közt.