Homoszexualitásról, idegengyűlöletről indít műsort a Tv2

2004.11.25. 12:57
Novák Péter Strucc című műsorában a többség által lenézett, megbélyegzett, kirekesztett csoportokat mutatnak be csütörtök éjjelenként.
Strucc címen hetente jelentkező esélyegyenlőségi magazin indul a TV2-n. A csütörtök éjszakánként képernyőre kerülő műsorban hátrányos helyzetű, a többség által megbélyegzett, kinézett vagy akár csak különcnek tartott személyeket, csoportokat mutatnak be.

Az alkotók célkitűzése, hogy segítsenek a hozzájuk kapcsolódó előítéletek lerombolásában. A műsor házigazdája Novák Péter lesz, aki minden Struccban valamely kisebbségi közösségből bejelentkezve fogja kommentálni, felkonferálni a bemutatásra kerülő riportokat.

Nem dugja a fejét a földbe

Az első adásban többek közt szó esik majd arról, hogy hogyan reagál az iskola, a tanárok, a diákok és a szülők, ha kiderül egy tanárról, hogy homoszexuális, emellett téma lesz a szurkolói fanatizmus és az idegengyűlölet kapcsolata, valamint a műsor készítői megvitatják, hogy tönkreteheti-e egy család életét, ha egy fiú roma lányt visz haza, és esetleg feleségül is veszi.

A műsor tényfeltáró riporteri eszközökkel ered a témák után, például rejtett kamerával kísért el egy általános és középiskolák álláshirdetéseire jelentkező fiatalembert, aki nem titkolja, hogy homoszexuális.