Felvételről táncolt Medveczky Ilona

2006.05.30. 12:23
A Blikk értesülései szerint nem élőben táncolt a vasárnap esti Szombati esti láz döntőjében a 65 éves díva. A leleplezés nem vágja földhöz az RTL Klubot.

2006 legsikeresebb műsorában felvételről sugározták Medveczky Ilona egykori revütáncos fellépését - tudta meg a bulvárlap. A díva többször nyilatkozta a sajtóban, hogy 18 év után először fog színpadra lépni az RTL Klub műsorában. Medveczky azonban a vasárnap reggeli főpróbán pont a korábban műtött bal térdére esett, így a csatorna nem merte megkockáztatni, hogy élőben táncoljon.

Levették az élő feliratot

Medveczky a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy a térde "egyből hatalmasra duzzadt, és őrületesen fájt. Alig bírtam rálépni". A 65 éves revütáncos az egész délelőttöt a Sportkórházban töltötte, ahol lézerrel, jéggel, krémekkel és fájdalomcsillapítókkal kezelték. Az egyik orvos azt mondta neki, hogy ezzel a lábbal nem fog fellépni este, de Medveczkyt "nem győzhette le a fájdalom" és délután felvették a produkcióját.

A Blikk szerint az RTL Klub átejtette a nézőket, a műsor főszerkesztője viszont hangsúlyozta, hogy a revütáncos produkciója idejére levették az élő feliratot a képernyőről. Schiwert Takács László azt viszont beismerte, hogy a nézők előtt titkokban akarták tartani Medveczky sérülését.

"Csapatunk nagy álma volt, hogy táncoljon a döntőben Medveczky Ilona - mondta a főszerkesztő. "Nagyon megijedtünk, amikor megsérült, hiszen láttuk, hogy rettenetes fájdalmai vannak. Ezért nem mertünk kockáztatni. Volt bennünk félsz, hogy valami történhet, márpedig mi méltó keretek között akartuk visszahozni ezt a kitűnő és alázatos művészt."

Sztárépítés

A Blikk leleplező cikke információink szerint része az RTL Klub imázsépítő műveleteinek, mellyel Medveczky Ilona, egykori revütáncosból igyekeznek csatornaközeli sztárt faragni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mindez azt jelenti-e, hogy az exdíva hamarosan feltűnik az RTL Klubon a Szombat esti láz esetleges második szezonjában, vagy más műsorokban.

"Mindenképpen lesz Szombat esti láz 2, de azt még nem árulhatom el, hogy mikor is tűzzük majd műsorra" - nyilatkozta az Indexnek Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, aki azt viszont nem tudta megmondani, hogy a most megismert zsűri marad-e az új évadban is.

Információink szerint egy-egy sztár felépítése egyébként több millió forintba kerül a kereskedelmi csatornáknak, hiszen a saját műsorok mellett a televíziókkal partneri viszonyban álló bulvárlapokban és más médiumokban is el kell helyezni a médiaszemélyiséggel kapcsolatos híreket, pletykákat.

Régi táncos

Medveczky Ilona először akkor került az újságok címlapjára, amikor élő adásban beszólt Erdélyi Mónikának, aki arról panaszkodott, hogy fárasztóak a szombat esti láz próbái. Ezután az egykori díva szaunázás közben elájult (más értesülések szeirnt egyszerűen elcsúszott a szaunában, és beverte a fejét) majd arról is értesülhettünk, hogy kórházi kezelése után pokoli fájdalmak közepette zsűrizett.

Medveczky Ilona 1941. március 4-én született, táncosként és koreográfusként dolgozott, de több filmben is szerepelt. Így például 1966-ban feltűnt az Egy magyar nábob című filmben is, amiben a figyelmes nézők még kivillanó melleit is megnézhetik.