Fialát dobta az Echo tévé

2007.02.05. 14:33
Gazdasági okokra és a műsorvezető betelefonálókkal szemben megengedett hangnemére hivatkozva szüntették meg Fiala János Szemüveg című műsorát az Echo tévén. Érkezik viszont a Hír tévéből ismert Pörzse Sándor.

Megszűnik Fiala János Szemüveg című műsora az Echo tévén, értesült a Népszava. A hétfőtől érvényes új műsorstruktúrában a Hír tévéből ismert Pörzse Sándor tart közéleti műsort vasárnaponként.

"Nekem azt mondták, hogy felvehetem a végkielégítésemet - reagált a hírre lapunknak Fiala János. - Hétfőn változott a műsorrend, és pénteken közölték velem a műsor megszűnését." A negyvenes évei végén járó újságíró Szita című "emlékezetfrissítő" műsora 2005 óta futott az Echo tévén, ezt 2006 nyarától váltotta a Szemüveg. Mikor Fiala az Echo tévéhez került, még Gulyás István vezette a csatornát, az ő helyét tavaly decemberben vette át Kresz László. Az új műsorstruktúrába a Szemüveg mellett az Útkereső című műsor sem fért bele.

Hol kanászodott el?

"Engem a műsorvezetői stílusom ismeretében hívtak meg a tévébe, nem itt kanászodtam el" - mondta Fiala, aki Kelj fel, Jancsi! címmel hét éve vezet reggeli műsort a Budapest Rádióban. Bár a Szemüveg megszüntetését a gazdasági érvek mellett azzal indokolták, hogy Fiala nem változtatott a betelefonálós műsorban használt hangnemén, szerinte a műsor "kevesebb mint fele volt betelefonálós. Az sms-eket is többször próbáltam letiltatni, de maradtak."

Fiala, aki saját bevallása szerint "totálisan ki van bukva", nem adta fel könnyen a Szemüveget. Magánemberként elküldte George Clooney Good Night, and Good Luck című filmjét Széles Gábornak, az Echo tévé többségi tulajdonosának. "A film arról szól, hogy egy rendkívül problémás műsorvezető mellett hogy áll ki a tulajdonos. "Úgy látszik, nem értette" - tudatta velünk a sértett műsorvezető. Kresz Lászlót, az Echo tévé vezérigazgatóját többszörös próbálkozás ellenére sem értük el az ügyben.