Piroska
-10 °C
1 °C

ORTT: Nem volt törvénysértő a tévészerződések meghosszabbítása

2006.05.25. 16:46
Az Országos Rádió és Televízió Testület szerint nem követtek el mulasztásban megnyilvánuló törvénysértést, mert nincs indoka a két országos földi sugárzású kereskedelmi televízió megújított műsorszolgáltatási szerződése azonnali hatályú felmondásának - tájékoztatta a testület csütörtöki döntéséről a médiahatóság szóvivője az MTI-t.
A testület határozott véleménye az, hogy jogszerűen nem alapozható egy, az ügyészi törvényességi vizsgálat körébe nem tartozó ügyre a törvényességi felügyelet bármely intézkedése - mondta el Vékony Éva az MTI-nek.

A Legfőbb Ügyészség szerint a két tévé - RTL Klub, TV2 - szerződésének meghosszabbítása törvénytelen volt, ezért felszólította az ORTT-t a törvényes állapot helyreállítására.

Vékony Éva közölte: az ORTT leszögezi, hogy a legfőbb ügyész helyettese által említett megújító szerződés nem létezik, hiszen a testület - az ügyész által nem vizsgálhatott "döntést követően a műsorszolgáltatókkal módosította a szerződéseket, és így jelenleg egyetlen" az időtartam tekintetében módosított - műsorszolgáltatási szerződés létezik.

Ennek azonnali hatályú felmondása a műsorszolgáltatási jogosultság gyakorlásának azonnali megszüntetéséhez vezetne. A szerződés azonnali hatályú felmondása esetén nem áll helyre az eredeti állapot, azaz a módosítás előtti szerződés nem marad hatályos.

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére annyit mondott: amint hivatalos értesítést kapnak az ORTT határozatáról, részletesen tanulmányozzák azt és közlik álláspontjukat.

Kovács György, az ORTT elnöke korábban azt mondta: ha a testület elfogadná az ügyészség álláspontját, akkor a két televízió szerződésének hosszabbítása kerülne veszélybe, de - mint akkor megjegyezte - annak ad nagyobb esélyt, hogy az ügy a bíróságon folytatódik majd.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!