Tévét indít a Sziget

2004.05.12. 18:24
Az interkatív, napi rendszerességű TV Szigetet a kispálos Lovasi András, Novák Péter, az Animal Cannibals és személyesen Müller Péter Sziámi vezetik az M2-n.
Napi rendszerességgel jelentkező, hetvenperces tévéműsort indít a fesztiválok szervezésével nevet szerzett Sziget a köztévé kettes csatornáján. A TV Sziget néven jelentkező műsor első adása május 17-én lesz.

A 16-35 éves korcsoportot megcélzó műsor a készítők szerint a magazinműsorok és a city-tévé stílusjegyeit ötvözné. Az adás fő jellemzője az interaktivitás lesz. A felvételek közönség előtt zajlanak majd, és a műsor a nézők bevonásával formálódik.

A napi adásokat alapvetően két kérdéskör, a nap témája, és a nap aktualitása határozza meg. A műsor állandó vendégei, a "Beszélő fejek" - ismert médiaarcok, közéleti szereplők - a nap témáját és történéseit boncolgatják. Mindezen túl állandó pontja a műsorsávnak a "Programajánló".

Kisfilmek

Az élő műsorokat tematikus kisfilmek színesítik: így például a "Kinopravda", a TV Sziget heti filmes magazinja, az "Ökoterrorista" Novák Péter keményvonalas, gerillamódszereket is felvállaló ökoműsora vagy a "Retikül-para", Péter Petra és Váczi Virág női műsora.

A péntek esti kultsáv irodalommal és magaskultúrával foglalkozik, havonta jelennek meg benne olyanok, mint a Keresztury Tibor nevével fémjelzett litera.hu Nagyvizitjei, Bárdos Deák Ágnes kultkabaréja, a M'orális élvezetek, Krasznahorkai László világirodalmi beszélgetései, valamint a fiatal magyar irodalom - minden mennyiségben. Az "Erős hazai avagy másfélmillió hosszúlépés Magyarországon" a TVSziget vidékfejlesztési magazinja műfaját tekintve "népeslap". Népszerű műsorvezetői Ricsipí és Qka MC, mint a falukutatók egykoron, nyakukba veszik a héthatárt.

Mindezeken túl Trócsányi Gergő, a Hoollywoodoo zenekar 160 kilós frontembere és a valamivel könnyebb superbuttos Vörös András a sport széles spektrumát bemutató műsort vezetnek - "Sportos Légy" címmel. A Kispál és a Borz énekese, Lovasi András a "No Future" c. műsorban tehetségkutatást végez, de elkalandozhat a néző az informatika ("IDDQD"), a komputerjátékok ("Vaku") valamint a divat világában ("Extravaganza") és lesz műsor, mely a mindennapok jogi útvesztőiből vezeti ki az elkóborolt érdeklődőt "Esti M'esetek" címmel.

Arcok

A Millenáris Fogadó "Sziget Klubjából" jelentkező műsor elő adásait naponta más-más műsorvezető pár, a hazai kulturális élet ismert arcai vezetik. Hétfőn a rocker és táncos-táltos, Novák Péter a Viva+ egykori üdvöskéjével, Nyúl Zsuzsával (Zsú) vezeti az élő adást. Kedden a rock- és reklám világából ismerős mókamester, Varga Livius (Quimby zenekar) és a Danubius Rádiótól az MTV-ig sokhelyről ismerhető Winkler Nóra, szerdán az Animal Cannibals (Ricsipí és Qka MC) vezetik a műsort.

Csütörtökön a hajdani Zanzibár háziasszonya, Rieger Johanna mellé Müller Péter Sziámi csatlakozik. Pénteken a rockszakma (Czutor Zoltán - Nyers zenekar, Radio Café; Urbán "Tokától Bokáig" Szabolcs - Hollywoodoo zenekar, ex-Est FM, ex-Klub Rádió, Rádió Café) az altermédiával (Péter "Rádió" Petra - ex-Est FM, ex-Viasat, Rádió Café) találkozik.