Szily László minősége

2005.06.22. 12:43
Epiláltatott-e Szent Margit? című írásával Szily László, az Index rovatvezetője is elnyerte a Minőségi Újságírásért díjat.

A díjat 1997-ben alapították, és az eltelt kilenc évben 65 írásnak, illetve ennél valamivel több szerzőnek ítélték oda. Minden hónapban neves újságírókból álló zsűri dönt arról, a magyar sajtó melyik cikkét tartja a legjobbnak, függetlenül a cikk műfajától, a megjelenés helyétől és a témaválasztástól. (Az Index újságírói közül tavaly már Tóth-Szenesi Attila is kapott ilyen elismerést.)

A díjat 2005-től a Minőségi Újságírásért Alapítvány kezeli, fő támogatója pedig a PricewaterhouseCoopers. Idén eddig - Szily László mellett - Gaál Ilona és Miklósi Gábor (Magyar Narancs), Farkas Adrienne (Magyar Nemzet), Lovas Judit (Figyelő) és Rajnai Attila (Élet és Irodalom) nyerte el a díjat.

Ebben az évben is minden hónapban egy cikket és szerzőjét (szerzőit) jutalmazza a zsűri - a díjjal nettó 200 ezer forint jár. A www.minosegiujsagiras.hu weboldalon elolvashatók eddig díjazott cikkek és a szerzők rövid önéletrajza is.