Jövőre jön az új Szex és New York

2005.08.30. 14:46
Az új sorozatban már lesz gyerek, férj és homoszexuális apuka is. Most még csak a bevezető epizódot forgatja az HBO.

A Variety értesülései szerint az HBO a nagysikerű Szex és New York-sorozathoz nagyon hasonló vígjátéksorozat készítését tervezi. A felsőosztálybeli harmincas szingli csajok New York-i kalandjairól szóló filmsorozathoz kapcsolódó új szériában nem a régi, jól ismert szereplők tűnnének fel, hanem új karakterekkel ismerkedhetnének meg a nézők.

A szórakoztatóipari szaklap szerint a dokumentumfilmes eszközökkel is megtámogatott film történetének főhőse, a Szex és New Yorkban megismert Carrie Bradshaw-val ellentétben házas és gyereke is van, de barátai azért egytől egyik szinglik még. A cselekmény nagy részében a fiatal anya küzdelmeit láthatjuk majd, ahogy megpróbálja összeegyeztetni anyai teendőit a karrierjével, és megpróbál mindeközben férjet fogni magának. A tervek szerint a sorozatban feltűnnek majd a barátnők szülei és férjei, sőt a főhős homoszexuális apja is.

Az egyelőre cím nélküli sorozat első részét, az úgynevezett pilotepizódot most forgatják, és ez alapján dönt majd a HBO vezetősége, hogy bemutatják-e az új Szex és New Yorkot.

A múlt szinglijei

A Szex és New Yorkot nagy sikerrel vetítették Amerikában, és a világ több mint ötven országában. A sorozat 2002-ben elnyerte a legjobb tévésorozatnak járó Golden Globe-díjat, a sorozat főszereplőjét Sarah Jessica Parkert pedig három egymást követő évben is a legjobb női színésznek kijáró Golden Globe-bal jutalmazták.

Az utolsó évadot 2003-ban sugározta az amerikai HBO, azóta többször felreppent a hír, hogy a Szex és New Yorkból mozifilmet forgatnak, de a négy szereplő közül kettő visszautasította a felajánlott 5,4 millió dolláros gázsit, így a projekt meghiúsult. A Carrie Bradshaw-t alakító Parker és a Samantha Jonest megformáló Kim Cattrall mindketten 14,4 millió dolláros gázsira tartottak igényt, és ezen felül a film bevételeiből is részesedést kértek.