Nem a fiatalok nézik a Sztárok a jégent

2007.02.26. 15:55
A Tv2 szuperprodukciója pénteken alulmaradt egy akciófilmmel szemben, szombaton viszont megvert egy vígjátékot. A Sztárok a jégen a hirdetőket vonzó korcsoportokban nem szerepel túl jól. Sváby András új vetélkedőjét kevesebb fiatal nézte, mint a Sziki-szökevényt, a teljes lakosság viszont már inkább az Egy a száz ellent választotta.
A legnézettebb premierek listája - katt

Bukásról még nagyon nem beszélhetünk, de a két héttel ezelőtti premier sikere óta egyre rosszabbul teljesít a Tv2 jégtáncos sztártáncoltatója. Két hete szombaton még ugyan a Szombati esti lázba oltott Legyen Ön is milliomostól kapott ki, a műsor, de múlt pénteken már a Bölcsős lesz a koporsód című Jet Li-akciófilmmel szemben maradt alul a reklámelszámolásban fontos 18 és 49 év közötti korosztályban. A hirdetőknek oly kedves korcsoportból péntek este 468 252-en választották a Sztárok a jégent, míg az RTL Klubon futó keleti rendőr – feka gengszter felállású akciófilmet ennél sokan többen, 737334-an nézték.

Az idődiagram elemzésből ráadásul kiderül, hogy a Tv2 showműsora még akkor sem vette át a vezetést, amikor az RTL Klubon éppen reklámok mentek, a Sztárok a jégen csak a film után tudta elhódítani rövid időre az RTL klub nézőit, csak ekkor tudta átvenni, ha időlegesen is a vezetést.

Viszont a teljes lakosság körében ugyan, hibahatáron belüli különbséggel, de győzött a Sztárok a jégen: a show 1 286 018, míg az RTL filmje 1 252 620 nézőt ültetett le a tévék elé az AGB Nielsen statisztikai adatai szerint. A sikerhez azonban ez még kevés.

Szombaton a jégen

Szombaton már jobban teljesített a Tv2. A 18 és 49 év közötti korosztályban elvileg a Sztárok a jégen (621 145 néző) legyőzte az ellene küldött idióta vígjátékot, az RTL Klubon sugárzott Sziki-szökevényt (594866), és az Egy a száz ellen című vetélkedő (560 804 néző) is csak kicsivel maradt le. (Mellesleg Sváby András vetélkedője az első harminc percben még vezetett is, csak azután esett vissza a műsor nézettsége). Az idődiagram elemzése azonban megmutatja, hogy a Sztárok a jégen igazából csak az utolsó tíz-tizenöt percben verte meg az RTL Klub műsorát, igaz akkor nagyon, vagyis a nézők leginkáb a szavazás végeredményére kapcsolták a show-ra.

A teljes lakosság körében viszont szombaton már elsöprő győzelmet aratott a Sztárok a jégen, Nacsa Olivér hattyútáncát ugyanis 186 4224-en nézték, míg a konkurens vígjátékot csak 1 238 855-en választották. Sőt azért ennél az Egy a száz ellen is sokkal jobban teljesített, hiszen 1 699 291 nézője volt. A kérdés csak az, hogy a pénzt termelő 18 és 49 éves korosztályt hogyan tudja meggyőzni a Tv2, hogyan tud masszív, hirdetőket is vonzó nézőközönséget verbuválni jégtáncshow-ja számára. A verseny egyelőre úgy tűnik, tovább folytatódik.