Tahózott Havas, a Tv2 elnézést kér

2005.03.19. 11:12
Közleményben kért elnézést a Tv2, amiért Havas Henrik tahó vidéki művháznak nevezte a tapolcai sportcsarnokot a Mokka című reggeli műsorban.
Sajtóközleményben kért elnézést a TV2 a tapolcaiaktól Havas Henrik egy félreérthető megfogalmazásáért, amely a Mokka című műsor pénteki adásában hangzott el.

A reggeli műsorban Csisztu Zsuzsával és az Indexhez közel álló Winkler Róberttel beszélgetett a két műsorvezető Havas Henrik és Liptay Claudia a szombaton Tapolcáról közvetített bokszmérkőzésekről, amikor Havas Winkler Róberthez fordulva megjegyezte:

"Arra akartam kilyukadni, hogy hogy jutott el odáig, hogy felvegyen egy szmokingot? Egy Magyar Narancsosnak szmokingban ott ülni egy tahó vidéki művházban, azért az kemény!"

A televíziós társaság közleménye szerint "Havas Henrik természetesen egyáltalán nem a tapolcai helyszínre gondolt, amikor negatív kritikával illette, hanem egy másik boxgála helyszínére, amit nem is a TV2-n látott". A csatorna ugyanakkor elismerte: a néző valóban úgy érthette, mintha Havas Henrik a tapolcai sportcsarnokról beszélt volna.

A médium vezetése a közleményben Havas Henrik nevében is elnézést kért Ács Jánostól, Tapolca polgármesterétől a város lakóit esetleg sértő félreérthető kifejezés miatt.

Az Index megkereste a Tv2-t, ahol elmondták, hogy az ügyet lezártnak tekintik, így azzal a továbbiakban nem kívánnak foglalkozni, éppen ezért azt sem árulták el, hogy az eset után számíthat-e bármilyem szankcióra, eltiltásra vagy egyéb büntetésre Havas Henrik.