Az ORTT seggnyalása nem keltett felháborodást

2006.03.21. 12:10
Ironikus formában köszönte meg az ORTT-nek a támogatást Vajdai Vilmos társulata. A Kossuth rádió hallgatóit figyelmeztették a verbális sokkra.
Dalban mondunk nektek köszönetet, (tenkjú!)
Ez megilleti a testületet! (sababaá)
Fényesre nyaljuk most a seggeteket, (súúvááá)
Ezért biztos, hogy feljelentenek, (sabababá)

A fenti dal a Kossuth rádió szombat esti rádiójátékának végén hangzott el. Az előadók versükkel kenyéradójuk kezébe haraptak, a társulat rádiós előadásai ugyanis az ORTT támogatásával készülhettek el.

Vajdai Vilmos társulatának jóslata eddig azonban nem vált valóra, a seggnyalós szám lement a rádióban, majd nem követte feljelentés.

Köszönik szépen

Bár harcos rendszerkritikát sejtettünk az ügy hátterében, kiderült, belemenős vicc volt az egész. "Természetes, hogy foglalkozunk azzal, akitől a pénzt kapjuk. És mi ironikus formában így köszöntük meg a pénzt" - mondta Vajdai Vilmos.

Az iróniát egyébként az fűtötte, hogy az ORTT-nél most először lehetett pályázni rádiójátékok támogatására, és a rádiós szerkesztőségekben igyekeznek mindent megtenni, hogy ne riasszák el a támogatót. A rádiójáték szerzői is örültek az elnyert pénznek, de a talpnyalás sajátos, explicit módját választották.

A Kossuth rádióban - a fenti okok miatt - eleinte nem is járultak hozzá, hogy lemenjen a dal, majd később néhány sort szerettek volna kihúzni belőle. Végül Vajdai eltökéltségének köszönhetően annyit értek el, hogy a dal előtt rövid szöveg figyelmeztette az érzékeny hallgatót a várható verbális sokkra.

A számról, amelynek szövegét Peer Krisztián költő szerezte, kiderült, annyira vicc, hogy tartalmában egyáltalán nem is kapcsolódik a darabhoz.

Hallgassa meg, hogyan nyalják az ORTT seggét mp3-ban vagy realaudio formátumban.