Átszabják Tapsi Hapsit és a Kengyelfutó Gyalogkakukkot

2005.03.03. 11:33
Hetven év után új külsőt kapnak a Warner Brothers rajzfilmfigurái, jövőre pedig már Daffy kacsa is génkezelt szuperhősként tér vissza.
Precedens nélküli lépésre készül a Warner Brothers. Bejelentette, hogy a Looney Tunes című népszerű sorozat hat figurájának megváltoztatja arculatát. Köztük van Bugs Bunny, azaz Tapsi Hapsi, Daffy kacsa, a Kengyelfutó Gyalogkakukk és a Prérifarkas is.

#alt#
'Nem bízom a plasztikai sebészetben'
- nyilatkozta lapunknak az egyik érintett
Hetven évi szerencsés létezés után átszabják azokat a rajzfigurákat, amelyeket Ben "Bugs" Hardaway alkotott és Tex Avery továbbfejlesztett. Szögletesek lesznek a vonalaik, szupermágikus hatalmuk lesz, mint a japán képregények alakjainak. Átváltozásuk látható lesz ősztől kezdve, amikor Loonatics címmel beindul az új sorozat. Történetük 2772-ben fog játszódni.

"A rajzfigurák szuperhősök lesznek, az eredetiek futurista leszármazottai, amelyekkel azonos lesz a DNS-ük és a kirobbanó humoruk" - mondta el a Corriere della Sera című olasz lapnak Sander Schwartz, a Warner Animation elnöke.

A puristák azonban botrányról, árulásról beszélnek. "Jobb lett volna új figurákat kitalálni és nem manipulálni népi kultúránk klasszikusait" - dörögte a The New York Post című amerikai lap.

"A mi rajzfilmjeink 6-11 éves gyermekeknek készülnek, akik az Internettel, a technológiai fejlődéssel, a dinamikus, innovatív animációval nőnek fel" - válaszolta a tiltakozásokra Schwartz. Azt még nem döntötték el, hogy milyen szuperhatalommal rendelkeznek majd a mutáns figurák, de egy biztos: a külseje mindnek félelmetes lesz.