Új magyar komédiák a tv2-n és az RTL Klubon

2002.10.11. 11:33
Mindkét nagy kereskedelmi televízió új, magyar gyártású szituációs komédiával (sitcommal) bővíti műsorkínálatát. A tv2 Tea című produkciója egy teázóban, míg az RTL Klub Limonádé címmel induló műsora egy bevásárlóközpont divatüzletében játszódik. Az RTL-en hamarosan láthatjuk a Jáksó László és Vágó István vezette nosztalgiaműsort is, a Nekünk 80-at.
Helyzetek és gyakorlatok: Tea és Limonádé

Hetente jelentkező szitációs komédiákkal, úgynevezett sitcomokkal színesítik műsorkínálatukat a kereskedelmi televíziók. A tv2-n októberben kezdődik a Tea. A vidám sorozat egy képzeletbeli teázóban játszódik, ahol tíz éve senki nem rendelt teát. A sitcomot Herendi Gábor neve fémjelzi, akit a Valami Amerika című sikeres mozifilm rendezőjeként ismerhet a magyar közönség. Herendi nevéhez kötődik egy másik tv2-produkció, a naponta látható Szeret, nem szeret, amely különösen a fiatalok körében kiváló nézettséget ért el.

A Tea főszerepeit többek között Almási Sándor, Rónai Aranka, Simon Kornél és Janicsek Péter játssza. Mellékszereplőként rendszeresen feltűnik majd Básti Juli és Frenreisz Károly, aki egy "ötvenes, pocakos, elhízott, önjelölt popsztárt" alakít. Szintén epizódszerepekben láthatjuk Csisztu Zsuzsát és a magyar vízilabda-válogatott tagjait. A sorozat főcímdalát a Roy és Ádám formációból ismert Roy énekli.

A Limonádé csapata
Az RTL Klub november végén útjára induló sitcomjának címe Limonádé lesz, a sorozat állandó helyszíne egy pláza divatüzlete. A Limonádé szintén ismert filmesek közreműködésével készült: a komédia létrehozására Kapitány Iván, az Üvegtigris társrendezője és producere az Intercom alapítójával, Mihály Györggyel társult. A főszerepekben Kökényessy Ági, Puskás Tamás, Ellinger Edina, Tisza Anita, Szvath Tamás és Horkai Péter lép színre, az operatőr B. Marton Frigyes.

Múltidéző show Vágóval és Jáksóval

A 80-as évek "divatba hozását" tűzte ki célul az RTL Klubon havonta jelentkező Nekünk 80 című új show, amelynek műsorvezetője Vágó István és Jáksó László lesz. A nosztalgiaműsor minden adása egy-egy évet, annak eseményeit, jellegzetes tárgyait, helyszíneit, szlengjét idézi fel.

A sitcom-vonal ebben a műsorban is megjelenik: a Nekünk 80-ban egy Mézga-szerű család jelenetein keresztül emlékezhetünk majd a késő kádári kor mindennapjaira. A szerencsés stúdióvendégek pedig kétes hasznosságú retro-ajándékokat vihetnek haza.

Veszélyes tévéjátékok

Újabb "riportfilm veszedelmes helyekről"-sorozat is indul. Az RTL Klub havonta sugározza Rendes Zoltán és Fuchs Richard "akció-dokumentumfilmjét". A minden eddiginél valóságosabbnak és hitelesebbnek ígért műsor a reality show hagyományaira is épít: a néző a riporterek magánszférájába is betekintést nyerhet.