Szappanoperát indít a Duna TV is

2005.05.02. 09:52
Jövő februárban indulhat a Duna Televízió Kárpát-medencei teleregénye, amely a tervek szerint több országban játszódna, és neves magyar írók írnák a forgatókönyvét.
Megválasztásának első évfordulójára tervezi a Duna Televízió kárpát-medencei teleregényének indulását az intézményt február óta vezető elnök; erről maga Cselényi László beszélt az MTI-nek.

"Valami kell, hogy bennünket motiváljon" - mondta az időpont kiválasztásáról, hozzátéve, a sorozat készítésére a vártnál is több ajánlat érkezett, ám azok közül még nem választott a menedzsment.

Mint elmondta, "nagyon szerény", évi körülbelül 280 millió forintos költségvetéssel működtetnék a hetente jelentkező műsort, ezen felül csak abban az esetben költhetnének az alkotók, ha azt reklámokból vagy más forrásokból visszapótolják.

"Ha mi ezt alapvetően kisebbségi tematikaként kezeljük, akkor a médiatörvény értelmében korlátlan mértékben támogatható" - magyarázta Cselényi László.

Elmondása szerint az volna a széria különlegessége, hogy "körbe-karikába játszódna, és szépen járnánk állandóan a Kárpát-medencét" a szimultán történetben.

A teleregényről elnökké választása után egy héttel beszélt Cselényi László az MTI-nek. "Nem feltétlenül, bár szándékomban áll alapos előkészítés után egy igényes Kárpát-medencei teleregényt elindítani végre-valahára, amivel alighanem adós a Duna Televízió" - mondta.

Nevek közlése nélkül annyit jelzett, hogy "a Kárpát-medence legjelentősebb, legjobb magyar írói adják hozzá majd az ötleteket".

A sorozat hetinél sűrűbben nem tud képernyőre kerülni, az annál ritkább folytatásoknak nincs értelme, de az egyes epizódok jelentkezése az ismétlésekkel "gyakoríthatóbb" - magyarázta akkor.