Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Újból vált a tv2

2003.02.11. 16:16
A tv2 megint fazonigazít, az RTL Klubnak viszont a prűd hirdetők jelenthetnek gondot
Sikeres, de módosít

Március elejétől módosított műsorszerkezettel jelentkezik a tv2, hogy tovább javítsa pozícióit a két országos kereskedelmi televízió versenyében - nyilatkozta Poich Lóránd programigazgató hétfőn az MTI-nek. Mindez nem jelenti, azt, hogy a szeptemberi arculat- és műsorstruktúra-váltás ne lett volna sikeres, hiszen a délután három és este kilenc óra közötti műsorsávban a tv2-nek sikerült megelőzni az RTL Klubot.

-Ez a sáv most a miénk - jelentette ki a programigazgató; hozzátéve, hogy adataik szerint ebben az időszakban mind az össznépességet tekintve, mind a reklámozók szempontjából legfontosabb 18-49 év közötti korcsoportban jobbak a mutatóik mint legfőbb versenytársuknak. Emellett a szeptemberi átalakuláskor célcsoportnak kitűzött 15 és 39 év közötti korcsoportban mára egyértelműen a tv2 lett a legnézettebb csatorna.

A kereskedelmi adó a tervek szerint a Big Brother második sorozatának oldalvizein kívánja majd tovább növelni nézettségét, elsősorban új szórakoztató műsorokkal.

-Nem akarjuk, hogy a tv2 egyenlő legyen a Big Brotherrel, ahogy az RTL Klub jelenleg szinte egyenlő a Való Világ-gal - nyilatkozta Poich Lóránd, majd hozzátette: a társaság hosszú távon gondolkodik, ezért nem kívánják a csatorna egyetlen bevezetett márkanevét sem beáldozni egy másikért, ahogyan azt az RTL Klub teszi.

Hirdetőriogató szex

A tv2 újabb műsorstruktúra-váltása arra utal, hogy a Való Világ második részének erősen szexuális tartalma, provokatív stílusa sok valóságshow-nézőt csábított át az RTL Klubhoz. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a Való Világ merészsége pénzügyileg is sikereket hoz a csatornának, hiszen a hirdetők egy részét elriasztják a műsor körüli botrányok. A Kreatív Online kérdésére válaszolva Törkő Zsolt, a HMS Carat tévés médiavásárló vezetője például elmondta: az ügynökségnek már volt olyan ügyfele, aki a műsor körüli botrányok miatt elutasította a Való Világot, mint hirdetési felületet.

Simon Zsolt, a Mediaedge:CIA ügyvezető igazgatója szerint azonban a Való Világ erotikus tartalmával kapcsolatban kialakult ellenérzések nem befolyásolják a hirdetői kedvet, annyit azonban minden szakember elismert, hogy a nyíltan szexuális tartalmú valóságshow-k erősen szelektálják a hirdetőket, hiszen nem minden terméket lehet hatékonyan reklámozni egy ilyen stílusú műsor környékén.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.