Megint csatát vesztett a TV2

2004.02.04. 16:48
Megszűnt a Katalin bírónő, viszont ezentúl a TV2-n aerobikozik Schobert Norbi, aki feleségével világkörüli fitnes túrára indult.
Liptai Caludia műsora után újabb délután jelentkező napi műsort szűntet meg a TV2. A Katalin bírónő című, német licensz alapján készített bírósági műsort a csatorna az RTL Klubon futó Mónika show ellen indította ősszel, most mégis leveszi a műsorról, mivel a program nézettsége elmaradt a várttól.

Fele annyian

Az AGB Hungary adatai alapján az adott idősávban televíziót nézők több mint 50 százaléka Mónikát választotta, míg Katalin bírónőre csak 28 százalékuk kapcsolt, vagyis az RTL Klubot hétköznap este fél hattól 2 millióan kísérték figyelemmel, míg a TV2-nek csupán 1,1 millió nézője volt. A hirdetők szempontjából fontos 18 és 49 év közötti népesség körében még nagyobb volt a különbség, hiszen Mónikát 800 ezren választották, míg Katalinnak fél millióval kevesebb fiatal rajongója volt.

"A TV2 kipróbált egy új műfajt, de a bírósági show sajnos nem tudta a magyar piacon megvetni a lábát, ezért egyelőre levesszük a műsorról." - mondta el az Index kérdésére Berczelly Réka, a csatorna kommunikációs menedzsere.

A show eddig felvett epizódjait azonban még levetíti a csatorna, ezért új műsorstruktúrával csak március 1-től jelentkezik a TV". Ekkor, a most hétköznap fél négytől sugárzott A betolakodó című brazil szappanopera kerül a Katalin show helyére, a szappanoperát pedig a Berly Hills 90210 című amerikai tinisorozat váltja fel.

A csatorna az Index információi szerint egyelőre nem gondolkodik azon, hogy új saját gyártású műsort sugározzon ebben az idősávban.

Be jó is most fitnes edzőnek lenni

Új hetente jelentkező műsort indít a TV2 február 15-étől. A vasárnaponként délben jelentkező Wellness határok nélkül című egészségmagazinban Schobert Norbi, felesége Rubint Réka, és a Romantic együttes Katinkája, valamint a Look of the Year győztes Tomózi Viktória tornáznak a föld egzotikus pontjain, majd egy mesterszakács közreműködésével wellness ebédet készítenek maguknak.

Az Index értesülései szerint a műsor nem külföldről vásárolt licensz, a programtervet Schobert Norbi ötletei alapján készítették el. A fitnes guru a TV2 közlése szerint nem átszökött a konkurens RTL Klubtól, hiszen szerződése lejárt és már semmilyen kötelezettség nem köti a csatornához.