Vezetőcserék a TV2-nél

2003.12.02. 16:58
Távozott a TV2 hírigazgatója - tudta meg az Index. A csatorna híradója, a Tények az elmúlt három hónapban a nagy várakozások ellenére nem előzte meg az RTL Klub Híradóját; az Index információi szerint ez vezetett a személycserékhez.
Belső átszervezést hajt végre a TV2 hírszerkesztőségében. Az átalakulás során távozott Bernáth György hírigazgató - tudta meg az Index.

A csatorna híradója, a Tények szeptembertől újult meg, ekkor vette át a hétköznapi kiadások vezetését Bárdos András és Máté Krisztina. A műsor nézettsége azonban az elmúlt három hónapban elmaradt az RTL Klub Híradója mögött; novemberben már - a 18-49 éves korosztályban - csupán 34 százalékos átlagos közönségarányt produkált, szemben az RTL Híradó 41 százalékával. Az Index értesülése szerint a TV2 vezetése emiatt határozta el a személycserét.

A TV2 arról egyelőre nem ad tájékoztatást, ki veszi át Bernáth helyét a hírszerkesztőség élén. Elképzelhető azonban, hogy a híradó szerkesztésével Bárdos Andrást bízzák meg.

A vállalatnál az elmúlt időben más személyi változások is történtek: hétfőn távozott a New Media osztály igazgatója, Kelemen Gábor, aki szeptember óta irányította a csatorna internetes és teletext-tevékenységét.