Leváltották a Tv2 programigazgatóját

2008.01.10. 13:41
A műsorokért ezentúl Gyöngyössy Bence felel, akit 2001-ben Frei bérgyilkosos interjúja miatt rúgtak ki az RTL Klubtól, azóta pedig több Kabos-film remake-jét készítette el. Az eddigi programigazgató, Poich Lóránd tanácsadóként vesz majd részt a Tv2 programstruktúrájának kialakításában.

A Tv2 leváltotta Poich Lóránd programigazgatót, aki február elsejétől mint tanácsadó vesz csak részt a csatorna műsorstruktúrájának kialakításában. Az új programigazgató Gyöngyössy Bence, az RTL Klub egykori programigazgatója lesz, ő felel februártól a csatorna sajátgyártású műsoraiért, a vásárolt sorozatokért és filmekért, a műsorstruktúra kialakításáért és a program-kutatásért is.

„Az új programigazgató kinevezésével a Tv2 vezetősége egy olyan szakemberrel gazdagodott, aki a hazai televíziós sikerek mellett a nemzetközi piacon is bizonyított. Gyöngyössy Bence eddigi tevékenysége biztosíték számomra, hogy a Tv2 műsorstruktúrája a jövőben az eddigieknél egy még jobban meghatározott stratégia mentén épül fel, és a nézői igényeket kielégítő szórakoztatást nyújt" - mondta el a Tv2 sajtóközleményében Várdy Zoltán, a csatorna vezérigazgatója.

Gyöngyössy Bence, forrás:port.hu

Gyöngyössy Bence, az RTL Klub alakulásakor már a cégnél dolgozott, ő volt 1997 és 2001 között a kereskedelmi csatorna programigazgatója. Az ő nevéhez (és persze Árpa Attila akkor kreatív igazgatóéhoz) fűződik több olyan mai napig is a képernyőn jelentkező műsor bevezetése mint a Legyen Ön is milliomos, a Kész átverés show, a Mónika, vagy mondjuk a Heti Hetes.

Gyöngyössy Bencét 2001-ben azután bocsátották el az RTL Klubból, hogy politikai botrányt kavart Frei Tamás riportműsora, amelyben az akkori magyar miniszterelnök, Orbán Viktor likvidálásának áráról faggatott egy állítólagos orosz bérgyilkost. Gyöngyössy programigazgatóként látta és előzetesen engedélyezte a műsor sugárzását.

Gyöngyössy az utóbbi években producerként és rendezőként sorra készítette a harmincas évek sikerfilmjeinek remake-jeit, az ő nevéhez fűződik a Hippolyt, a Meseautó, az Egy szoknya, egy nadrág és az Egy bolond százat csinál is.

Gyöngyössy kinevezésével tulajdonképpen a Tv2-höz került a korai RTL Klub kreatív vezetése, hiszen Árpa Attila lett pár hónapja a Tv2 fő beszállítójaként működő, szintén a ProSiebenSat1-csoport tulajdonában lévő Interaktív kreatív vezetője.