Már februárban belehúz a Tv2

2009.01.29. 14:05
A Tv2 sajtótájékoztatón mutatta be új, tavaszi műsorrendjét, amiben jobban megbecsülik a csatorna képernyőseit, új sorozatok jönnek, Joshi Bharat fontosabb műsorsávot kap, és visszatér az Áll az alku is. Sőt még Liptai Claudia és Till Attila is újból közösen vezetnek majd műsort.

Már februártól új műsorrenddel jelentkezik a Tv2, amely a korai tavaszi struktúraváltással egy időben marketingkommunikációját is megújítja: ezentúl a csatorna arcai kerülnek a műsor beharangozóinak középpontjába, mivel a csatorna felmérése szerint a nézők inkább a műsorvezetők és a szereplők, és nem a tematika alapján választanak. A műsorvezetők mellett a csatorna sikeres sorozatinak főszereplői is nagyobb szerepet kapnak majd a Tv2 arculatának kialakításában. Emellett februártól a Tv2 erőteljes reklámkampánnyal vezeti be új szlogenjét, így minden műsorpromócióban és reklámban feltűnik majd a „Szenvedélyünk a szórakoztatás” mondat.

Új sorozatokkal erősítenek

A csatorna a hétfői és a szerdai sorozatnapok mintájára kedden is két esti, főműsoridős sorozatot vetít majd. Hétfőn a helyén marad az NCIS – Tengerészeti helyszínelők, utána még pár hétig a Gyilkos számok jön, amit a Flashpoint című rendőrségi sorozat vált majd. Az amerikai CBS még a forgatókönyvírók sztrájkja alatt vásárolta meg a kanadai sorozatot, ami a torontói rendőrség különleges egységéről szól. Magyarországon a sorozat az Elit egység nevet kapta.

Elit egység

Kedden az eddig szerdánként jelentkező Született feleségeket adják február második elétől este kilenctől, majd a Lipstick Jungle című, Amerikában az NBC-n sugárzott sorozat következik, amit ugyanaz a Candece Bushnell jegyez, aki a Szex és New York alapjául szolgáló regényt is írta. Nem meglepő, hogy ez a sorozat is három New York-i nő kalandjairól szól, és Rúzs és New York címen fog menni a csatorna műsorán.

Szerdán kilenctől új évaddal tér vissza Doktor House, amit a főműsoridőt egyszer már megjárt, azóta a délutáni műsorsávba száműzött Szellemekkel suttogó új részei követnek majd.

Még több részlet az új sorozatokról a Comment:comon>>

Visszatér az Áll az alku

A sorozatok mellett új saját gyártású műsorokkal is jelentkezik a csatorna. Mr és Mrs címen új sztárpárokat felvonultató vetélkedő kezdődik. A naponta, este nyolckor jelentkező műsort Liptai Claudia és Till Atilla vezeti várhatóan márciustól. Emellett visszatér az Áll az alku, amit hétköznaponként a Popdarálóból és a Sztárok a fejükre estekből ismert Kovács Áron fog moderálni. A Tv2-nek egyszer már sikert hozó vetélkedő most kissé módosított szabályrendszerrel kerül képernyőre

Kovács Áron

Emellett hetente egyszer pókerműsorral is jelentkezik majd a csatorna, amiben Korda György és Nacsa Olivér sztárokkal fog kártyázni. A Hal a tortán gasztronómiai szakértőjeként feltűnt Sági Szilárd saját műsort kap, de erről még nem akart részleteket elárulna a csatorna.

A régi műsorok közül a Hal a tortán őszig biztosan pihen, Joshi Bharat viszont a Tények elé, az este fél hatos műsorsávba költözik, mivel a Tv2 szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A Tv2 tavasszal és minden bizonnyal nyáron sem készül nagyszabású hétvégi műsorokkal, a szombatot és a vasárnap estét filmekkel fogják megtölteni.