Már tulajdonosok is a Tv2 vezetői

2005.08.16. 16:54
Kereszty Gábor vezérigazgató cége 16 százalékos részesedést kapott a Tv2-ben, ráadásul mindehhez még egymilliárd forint is járt.

A TV2 csatorna vezérigazgatója, Kereszty Gábor és Benke Gábor, igazgatósági tag cége, a VT2 Kft. A Napi Online értesülései szerint részesedést vásárolt a kereskedelmi adót tulajdonló MTM-SBS Televízió Rt.-ben.

Kereszty és Benke cége 16 százalékos tulajdoni hányadot és 27,61 százalékos szavazati arányt jelentő pakettet vásárolt. A csomagot, amely eddig az MTM-TV2 Befektetési Kft. tulajdonában volt, annak anyavállalata, az MTM Kommunikációs Rt. értékesítette.

A kiadott közlemény szerint a TV2-ben, azaz az MTM-SBS Televízió Rt.-ben 81,51 százalékos tulajdoni, illetve 48,99 százalékos szavazati aránnyal rendelkező SBS Broadcasting ötmillió dollárt, azaz csaknem egy milliárd forintot fizetett a VT2 Kft.-nek egy későbbi, TV2-részvény vásárlás jogáért.

Az fn.hu-nak nyilatkozó Benke szerint a vételárhoz szükséges pénzt nem ő és Kereszty adták össze, hanem az SBS Broadcasting finanszírozta. A két cégvezető tulajdonában álló cégre azért volt szükség, mert a hazai médiatörvény szerint külföldi társaság nem rendelkezhet 49 százaléknál nagyobb szavazati joggal magyar médiatermékben. A vételi opció pedig arra vonatkozik, hogy a jogszabályi környezet változása esetén az SBS jogszerűen vásárolhasson többlet tulajdont a TV2-ben.