Emánuel
3 °C
12 °C

South Park és őrültekháza a tv2-nél

2002.05.17. 14:58
Továbbra is bizonytalanság uralkodik a tv2 stábjában: a csúcsvezetésben történt személyi változások a műsorkészítőket is érinthetik, de konkrétumokat senki nem árul el. Friderikusznak és a Boros-Bochkor Show névadóinak értesülések szerint kifele áll a rúdjuk. Az agresszív-progresszív animáció rajongói viszont örvendezhetnek: a tv2 műsorára tűzte a South Park című rajzfilmsorozatot.
- Megtartjuk azokat, akik beváltak, és nem kínlódunk azokkal, akik nem - fogalmazott Pintér Dezső, a tv2 elnöke szerdai sajtótájékoztatóján. Tolvaly Ferenc vezérigazgató távozása elsősorban azok pozícióját veszélyezteti, akik a volt CEO révén kerültek az adóhoz. A nézettségében súlyos visszaesést elkönyvelő tv2 műsorkészítői közül elsősorban Friderikusz Sándort és Liptay Claudiát érintheti a műsorszerkezet "újragondolása" - írja a Mai Nap, meg nem nevezett információkra hivatkozva.

Mint ismeretes, Friderikusz a Külügyminisztérium támogatásával készülő, ám mérsékelten sikeres EU-ismereti show-val szerepel a képernyőn, és emellett producerként részt vesz a Claudia-show forgatásában is. Liptay esetében valószínűbb, hogy csak a műsor szűnik meg, és a népszerű műsorvezetőnő más produkcióban kamatoztatja tovább adottságait.

Boros Lajos és Bochkor Gábor humoros műsora már korábban visszavonulásra kényszerült: a gyenge nézettség hatására az első néhány adás után már csak kéthetente került adásba, a felszabaduló műsoridőt Benny Hill töltötte ki. Újabban azonban a show némileg javított eredményein, és ismét hetente élvezhető.

Ötéves a Dáridó

Lagzi Lajcsi műsoráról is felröppentek olyan értesülések, amelyek szerint a tiszteletreméltó kort megért, idén ötödik éve minden pénteken jelentkező esztrádműsor ősszel, vagy akár már a nyáron megszűnik. A Blikk információi szerint a nézők aggódnak a Dáridóért, de erre nincs okuk: Galambos Lajos a tv2 gerincét képezi, hiszen mind az adó születésnapi ünnepein, mind a szilveszteri műsorban ő a főszereplő, akárcsak a csatorna országjáró road-show-in. A lap szerint ősztől a Dáridó megújulva tér vissza a képernyőre.

Öt kisgyerek a táguló tudatért

Rettenetes gyerekek
"A South Park főhősei egytől egyig zsidóznak, kövéreznek, káromkodnak, idegengyűlölnek, gusztustalankodnak és kiskorúak. Ha fogod azokat a tabukat, amiket Vlagyivosztoktól Vancouverig ismerünk és őrzünk, leköpöd és lehányod őket, akkor képet alkothatsz arról, milyen eszközökkel is operál a South Park."

>>jesszusom, még

Noha az új stratégia még a rajzasztalon van, egy kisebb, ám jelentős változás már történt a műsorban. Péntek éjfélre túzte műsorára a tv2 a South Park című rajzfilmsorozat első részét; ez azonban a nemzeti gyásznap miatt elmarad. Ezután viszont hetente láthatjuk Stan, Kyle, Cartman és Kenny kalandjait. A kultikus animációs sorozat az eddigi "családi" irányultság mellett minden bizonnyal a képernyő elé vonzza majd az alternatív életformákat, illetve az agresszív verbalitást kedvelő és művelő ifjúságot.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!