South Park és őrültekháza a tv2-nél

2002.05.17. 14:58
Továbbra is bizonytalanság uralkodik a tv2 stábjában: a csúcsvezetésben történt személyi változások a műsorkészítőket is érinthetik, de konkrétumokat senki nem árul el. Friderikusznak és a Boros-Bochkor Show névadóinak értesülések szerint kifele áll a rúdjuk. Az agresszív-progresszív animáció rajongói viszont örvendezhetnek: a tv2 műsorára tűzte a South Park című rajzfilmsorozatot.
- Megtartjuk azokat, akik beváltak, és nem kínlódunk azokkal, akik nem - fogalmazott Pintér Dezső, a tv2 elnöke szerdai sajtótájékoztatóján. Tolvaly Ferenc vezérigazgató távozása elsősorban azok pozícióját veszélyezteti, akik a volt CEO révén kerültek az adóhoz. A nézettségében súlyos visszaesést elkönyvelő tv2 műsorkészítői közül elsősorban Friderikusz Sándort és Liptay Claudiát érintheti a műsorszerkezet "újragondolása" - írja a Mai Nap, meg nem nevezett információkra hivatkozva.

Mint ismeretes, Friderikusz a Külügyminisztérium támogatásával készülő, ám mérsékelten sikeres EU-ismereti show-val szerepel a képernyőn, és emellett producerként részt vesz a Claudia-show forgatásában is. Liptay esetében valószínűbb, hogy csak a műsor szűnik meg, és a népszerű műsorvezetőnő más produkcióban kamatoztatja tovább adottságait.

Boros Lajos és Bochkor Gábor humoros műsora már korábban visszavonulásra kényszerült: a gyenge nézettség hatására az első néhány adás után már csak kéthetente került adásba, a felszabaduló műsoridőt Benny Hill töltötte ki. Újabban azonban a show némileg javított eredményein, és ismét hetente élvezhető.

Ötéves a Dáridó

Lagzi Lajcsi műsoráról is felröppentek olyan értesülések, amelyek szerint a tiszteletreméltó kort megért, idén ötödik éve minden pénteken jelentkező esztrádműsor ősszel, vagy akár már a nyáron megszűnik. A Blikk információi szerint a nézők aggódnak a Dáridóért, de erre nincs okuk: Galambos Lajos a tv2 gerincét képezi, hiszen mind az adó születésnapi ünnepein, mind a szilveszteri műsorban ő a főszereplő, akárcsak a csatorna országjáró road-show-in. A lap szerint ősztől a Dáridó megújulva tér vissza a képernyőre.

Öt kisgyerek a táguló tudatért

Rettenetes gyerekek
"A South Park főhősei egytől egyig zsidóznak, kövéreznek, káromkodnak, idegengyűlölnek, gusztustalankodnak és kiskorúak. Ha fogod azokat a tabukat, amiket Vlagyivosztoktól Vancouverig ismerünk és őrzünk, leköpöd és lehányod őket, akkor képet alkothatsz arról, milyen eszközökkel is operál a South Park."

>>jesszusom, még

Noha az új stratégia még a rajzasztalon van, egy kisebb, ám jelentős változás már történt a műsorban. Péntek éjfélre túzte műsorára a tv2 a South Park című rajzfilmsorozat első részét; ez azonban a nemzeti gyásznap miatt elmarad. Ezután viszont hetente láthatjuk Stan, Kyle, Cartman és Kenny kalandjait. A kultikus animációs sorozat az eddigi "családi" irányultság mellett minden bizonnyal a képernyő elé vonzza majd az alternatív életformákat, illetve az agresszív verbalitást kedvelő és művelő ifjúságot.