Új adót indít a Viasat3

2007.09.26. 16:57
A férfiaknak szóló, Svédországban és Litvániában már sikeres Tv6-on scifi-sorozatok, krimik és sportközvetítések várják majd a nézőket 2008. elejétől. A Viasat3 most már teljesen a nőké lesz.

Tv6 néven új csatornát indít a Viasat cégcsoport Magyarországon. Az elsősorban tizennyolc éven felülieknek szóló csatorna műsorkínálatában a Viasat3-hoz hasonlón sorozatok és filmek várják majd a nézőket. Emellett a Tv6-on lesz majd látható a Viasat3-on futó sportközvetítések, az UEFA Bajnokok Ligája és a Kézilabda Bajnokok Ligája meccseinek egy része is.

A Tv6 nevet és márkát Svédországban és Litvániában vezette eddig be a Viasat-csoport, ezekben az országokban 10 százalék feletti közönségarány felett teljesítenek ezek az adók. A svéd Tv6-on olyan sorozatok láthatóak, mint a Stargate, a VIP - Több mint testőr Pamela Andersonnal, a Simpson-család vagy éppen a Cops című rendőrségi dokumentumsorozat. A litván csatornán valamivel kevesebb a scifi, de itt sugározzák a Monk című krimit, az Office-t, Will és Grace kalandjait, és közvetítik az észak-európai pókerbajnokság fordulóit is.

"A Viasat3-at az utóbbi néhány évben női adónak hangoltuk, így mindenképpen indítani akartunk egy kifejezetten férfiaknak szóló csatornát is" - mondta el kérdésünkre Kocsis Attila, a Viasat3 vezérigazgatója, aki szerint egy idő után élesen elválik majd a két csatorna profilja, bár a Tv6 piacra vezetése utáni időkben azért még lesznek majd férfias programok, például sportközvetítések is a Viasat3-on is.

Kábelen és digitálisan

A Tv6 egyébként a Viasat3 társcsatornájaként fog működni, kábelhálózatokon és digitális műholdas csomagokon keresztül lesz elérhető.

"A csatorna indulását tegnap jelentettük be hivatalosan a kábelszolgáltatóknak, ezért a tárgyalások még csak mos kezdődnek majd el" - jegyezte meg Kocsis, aki szerint akár már 2008 január elején elindulhat az új adó a legnagyobb hazai szolgáltatók hálózatain.