Ünnepi kaki

2003.12.30. 18:55
A kényszeredett, nyögvenyelõs, dekadens "bulik" helyett ma már az ifjúság körében is mind többen döntenek úgy, hogy otthon töltik az év utolsó napját. Szerepet játszanak ebben a petárdafüzérrel közveszélyt okozó hülyegyerekek, Magyarország rohamos elvilágiasodása, és persze a marasztalóan színvonalas szilveszteri tévémûsor. Jelen cikkben az utóbbihoz adunk útmutatást.
Ha szilveszter, akkor humor, jókedv, kacagás. Minden nem specializált csatorna a legmurisabb arcokat küldi csatába ilyenkor: a TV2-n az Irigy Hónaljmirigy parodizálja a Nagy Õt, majd Sváby András és barátai öltöznek popsztároknak és egyebeknek, hiszen ez már tavaly is nagy sikert aratott. M. Kiss Csaba arckifejezésére majd tessék figyelni. Ismét láthatjuk Sass Józsefet, aki az eddigieknél is viccesebb címet talált mûsorához: Sas(s), alkots, gyarapíts! És még ezzel se szakad vége a hejehujának, hiszen jön a Bulizóna - bármi is legyen az, majd Pintér Dezsõ obligát elnöki köszöntõje koronázza meg az esztendõt éjfél után egy perccel.

#alt#
Wilhelm Canaris
Szilveszterezzen velem!
Mádl Ferenc lassabban bootol, ezért az õ beszéde csak egy perccel a TV2 saját fõméltósága után kezdõdik az MTV-n, de biztos ugyanolyan jó lesz az is. A köztévé kínálata egyébként egész fogyaszthatónak ígérkezik, legalábbis lesz L'art pour l'art, meg Rudolf Péter a Tapsviharban; no de azért NévShowr nélkül nem ússzuk meg. Az RTL Klub részben importárura - az Apácashow-ra -, részben meg a Való világ újratöltésére hagyatkozik, kissé odahagyva a szilveszteri hangulatot, no de nem is kell azt erõltetni. A Viasaton lesz jó kis szoftpornó azoknak, akik nagyon egyedül töltik az ünnepet, a HBO-n szintén valami hasonló, meg Cher-koncert a múló évek apropóján. A Spektrum talált egy kanadai dokumentumfilmet, amely az újévi ünneplés tudományos hátterét világítja meg, a NatGeo viszont inkább a halálra koncentrál, és mumifikált állatokat, illetve odaveszett hegymászókat boncolgat.

A Discovery megfutja ugyan a kötelezõ köröket, lesz egy óra jézuskázás meg egy kis éves összefoglaló, de éjfélkor éppen a Hitler tábornokai sorozat kezdõdik, annak is a Canaris tengernagyot bemutató epizódja. A Hír TV egy ünnepi interjút tartogat szilveszterre. Vajon ki lesz a különleges interjúalany? Horn Gyula? Netán Pintér Dezsõ? Kíváncsian várjuk.

A Budapest tévén egész nap sokat látszik majd Anettka, majd tízkor Ilyen még nem volt! címmel aszongya hogy "élõ körkapcsolás a Vidám Színpadról" - hát olyan még tényleg nem volt, hogy egy helyszínrõl körkapcsoljanak. Minden bizonnyal ott is Anettka lesz a fõ attrakció.

Na, körülbelül ennyi az ünnepi menü az idén. Nem véletlenül mondja a Jóisten, hogy nem jó az embernek egyedül, és teszi hozzá az elõkészületben álló pótkötetben, hogy nem úgy értette, hogy tévével jobb.