Bokszoljon Tysonnal!

2003.01.17. 12:00
Egy a közönségből kiválasztott önkéntes jelentkező bokszolhat Mike Tysonnal, a konkrétan harapós nehézsúlyú ökölvívó világbajnokkal egy amerikai valóságshowban. A Triage Entertainment egymást verő hírességeket bemutató jótékonysági műsora, nézettségi csúcsokat döntöget.
A Triage Entertainment ötlete féleredeti ugyan, de rendkívül sikeres. A Music Television gyurmafilmjén vérpárbajozó hírességeket (Celebrity Deathmatch) mindössze lecsúszóban lévő hús-vér sztárokkal cserélték fel. Az újfajta valóságshow, a Bokszoló Hírességek erőteljes nézettségi csúcsokat produkáltak a Fox hálózatán.

Az eddig rendezett mérkőzéseken olyan hazánkban is népszerű emberek estek egymás arcának, mint az ellenfele lábának eltöretésében ludas műkorcsolyázó olimpikon Tony Harding, illetve a Bill Clintont szexuális zaklatással megvádló Paula Jones - de széles néptömegek várják az egykori Spandau Ballet frontembere, Tony Hadley és John Pienaar BBC tudósító között megrendezésre kerülő jótékonysági összecsapást is.

Üttesse magát sztárokkal!

A Hollywood Reporter értesülései szerint a Tyson menedzserei és a műsort készítő Triage Entertainment között folyó tárgyalások már a szignózás előtti fázisban tartanak - vagyis biztosra vehető, hogy élő adásban létrejön a Tyson versus Felkészített Átlagember meccs.

Mint ismert, Tyson hírnevét nem csak világbajnoki címeivel, hanem kocsmai verekedéseivel és egyéb durva botrányokkal vívta ki. A nehézsúlyú bajnok néha a barátnőit verte meg, néha a rá váró újságírókat, ítélték már el nemi erőszakért és a tömegverekedés kirobbantásáért is. Mindezek ellenére Tyson a kilencvenes évek legismertebb és legnépszerübb bokszolója volt.

A bálvány leglátványosabb balhéja a Holyfield elleni 1997-es meccsen volt, ahol élő közvetítésben harapott ki egy darabot Holyfield füléből. Utolsó ellenfelét, Lennox Lewist viszont már a meccs előtti sajtótájékoztatón megharapta, aztán tavaly novemberben teljes váratlanul bejelentette: ezentúl rendes magatartásával lepi meg a közönséget.

Egy kis pénzzavar

Tysonnak egyébként komoly oka van rá, hogy gyengébb embereket verjen nyilvánosan. A bokszfenomén elválik második feleségétől és az elmúlt héten beleegyezett, hogy vagyoni rendezés keretében későbbi keresetéből 6,5 millió dollárt térítsen exének - ez az összeg azonban 9 millió dollárra emelkedhet, amennyiben Mike mégkésve vinné az utalványt a postára.

Tysonnak tehát ütnie kell, akit ér. Hivatalos meccsen február 22-én tér vissza a ringbe, ahol Clifford Etienne profi bokszolóval küzd meg.