Judit
3 °C
6 °C

Bokszoljon Tysonnal!

2003.01.17. 12:00
Egy a közönségből kiválasztott önkéntes jelentkező bokszolhat Mike Tysonnal, a konkrétan harapós nehézsúlyú ökölvívó világbajnokkal egy amerikai valóságshowban. A Triage Entertainment egymást verő hírességeket bemutató jótékonysági műsora, nézettségi csúcsokat döntöget.
A Triage Entertainment ötlete féleredeti ugyan, de rendkívül sikeres. A Music Television gyurmafilmjén vérpárbajozó hírességeket (Celebrity Deathmatch) mindössze lecsúszóban lévő hús-vér sztárokkal cserélték fel. Az újfajta valóságshow, a Bokszoló Hírességek erőteljes nézettségi csúcsokat produkáltak a Fox hálózatán.

Az eddig rendezett mérkőzéseken olyan hazánkban is népszerű emberek estek egymás arcának, mint az ellenfele lábának eltöretésében ludas műkorcsolyázó olimpikon Tony Harding, illetve a Bill Clintont szexuális zaklatással megvádló Paula Jones - de széles néptömegek várják az egykori Spandau Ballet frontembere, Tony Hadley és John Pienaar BBC tudósító között megrendezésre kerülő jótékonysági összecsapást is.

Üttesse magát sztárokkal!

A Hollywood Reporter értesülései szerint a Tyson menedzserei és a műsort készítő Triage Entertainment között folyó tárgyalások már a szignózás előtti fázisban tartanak - vagyis biztosra vehető, hogy élő adásban létrejön a Tyson versus Felkészített Átlagember meccs.

Mint ismert, Tyson hírnevét nem csak világbajnoki címeivel, hanem kocsmai verekedéseivel és egyéb durva botrányokkal vívta ki. A nehézsúlyú bajnok néha a barátnőit verte meg, néha a rá váró újságírókat, ítélték már el nemi erőszakért és a tömegverekedés kirobbantásáért is. Mindezek ellenére Tyson a kilencvenes évek legismertebb és legnépszerübb bokszolója volt.

A bálvány leglátványosabb balhéja a Holyfield elleni 1997-es meccsen volt, ahol élő közvetítésben harapott ki egy darabot Holyfield füléből. Utolsó ellenfelét, Lennox Lewist viszont már a meccs előtti sajtótájékoztatón megharapta, aztán tavaly novemberben teljes váratlanul bejelentette: ezentúl rendes magatartásával lepi meg a közönséget.

Egy kis pénzzavar

Tysonnak egyébként komoly oka van rá, hogy gyengébb embereket verjen nyilvánosan. A bokszfenomén elválik második feleségétől és az elmúlt héten beleegyezett, hogy vagyoni rendezés keretében későbbi keresetéből 6,5 millió dollárt térítsen exének - ez az összeg azonban 9 millió dollárra emelkedhet, amennyiben Mike mégkésve vinné az utalványt a postára.

Tysonnak tehát ütnie kell, akit ér. Hivatalos meccsen február 22-én tér vissza a ringbe, ahol Clifford Etienne profi bokszolóval küzd meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.