Rózsa György visszatér

2004.03.03. 00:27
Rózsa György újra főszerepben: március 16-tól ismét kvízműsort vezet az MTV 1-en. A német Quizfire sikeréhez nagy reményt fűznek a közszolgálati csatorna vezetői.
A Quizfire a kvíz-show típusú játékok új és izgalmas változata. Ez a műsor nemcsak műveltségi vetélkedő, hanem modern stratégiai játék, megtöltve drámai elemekkel és izgalmas képi világgal. A Quizfire a SAT1 német kereskedelmi tévéadó legsikeresebb vetélkedője volt az elmúlt három évben. A műsorból 507 rész készült és nagy volt a nézettsége, főleg a 14-19 évesek körében. Nézői 1,3 milliónál kevesebben még sohasem voltak.

A győztes játékos 250 ezer forinttal gazdagabban fejezi be a játékot, és jogot szerez arra, hogy a következő Quizfire játékban újra elinduljon. Így az első játék kivételével, az összes többi adásban, az előző adás(ok) bajnoka küzd négy új játékossal.

Az eredeti játék magyar viszonyokra adaptált változatában öt játékos játszik. A stúdióban a high tech, ultramodern székek, fényeffektusok kíséretében, lassan felemelkednek a stúdió padlójából egy bizonyos szintig. Az első körben minden versenyző két kérdést kap, mert ekkor kell a versenyzőknek begyűjteniük az "életüket." A feltett kérdésekre a játékosnak 8-8 másodpercen belül kell megadnia a helyes választ.

Az első kör végére kialakul egyfajta sorrend, amelyben vizuálisan is megjelenítődik a játékosok tudása, egy fénycsík által. A második kör elején a bajnok meghatározhatja, hogy ki kapja az első kérdést.

A döntőben már csak két játékos szerepelhet. Mindketten öt villámkérdést kapnak. Ha a válaszadó jó megoldást mond, kap egy "életet", ha nem, akkor ellenfele kap egyet. Az lesz a Quizfire - Tűz, víz, quiz! bajnoka, aki először gyűjt össze három "életet."