Uri Gellert csalással vádolják

2007.01.22. 14:14
Az izraeli bűvészek amiatt támadják Uri Geller új műsorát, hogy nem valódi csodákat láthatunk benne.

Az önmagát parafenoménnek valló Uri Geller izraeli tévéműsorában, az Uri Geller Kihívót Keres címűben olyan embereket keres, akiknek hozzá hasonlóan paranormális képességei vannak. Geller szerint ez nem egy bűvészműsor, hanem igazi csodatéteményeket mutat be.

Több izraeli bűvész, mint például Eliron Toby szerint Geller csaló műsorával megbántja azokat, akik valóban hisznek a természetfeletti erőkben. A szintén izraeli bűvész, Dandi Ahraf szerint amúgy sem léteznek ilyen természetfeletti erők e világon. Ennél fogva a számára amúgy szórakoztatónak tartott műsor is közönséges bűvésztrükkökből áll.

A magyar gyökerekkel is rendelkező Geller azt állítja, műsora nem tartalmaz bűvésztrükköket, csupán csak paranormális képességű emberek valós tetteit. A műsor résztvevők valódi csodákat hajtanak végre, mondta el az AFP-nek.

Uri Geller azt is elmondta, hogy ő nem bűvész, hanem bizonyos titkos erők birtokosa, és mivel titkosak, nem mondja el, honnan származnak az energiái.

Dandi Asraf azt sajnálja, hogy a kanálhajlító Geller ennyi éven át, ilyen sok embert át tudott verni. Az izraeli bűvészek érdekvédelmi képviselete (az Israeli Society for Magicians) hamarosan összeül, hogy megvitassák a műsort.

Geller az őt ért támadásokra reagálva annyit mondott, hogy a sok bűvész és cinikus kifakadása csak jót tett eddig műsora nézettségének, és ettől még misztikusabbnak tűnik.