Vágó: a sztárokat a nézők nevezik ki

2003.01.14. 13:44
Vágó István megérti, hogy a valóságshow-k kiszorítják az egyéb műsorokat a kereskedelmi tévékről, de nem érzi jól magát a kispadon. Az RTL Klub műsorvezetője az Index olvasóinak kérdéseire válaszolva elmondta, megkeresték a Magyar Televíziótól, és tárgyalásokat is folytattak.
A nézettségi adatok a Való világot igazolják

Közvetlenül az RTL Klub, végső soron azonban a közönség döntött úgy, hogy a főműsoridőt a Való világnak kell átengedni - fejtette ki Vágó István a Legyen Ön is Milliomos szüneteltetésére vonatkozó kérdésekre válaszolva. Hozzátette: a munkavállaló egy csónakban evez a munkáltatójával, tehát ha a csatorna sikeresebb lesz a valóságshow-tól, az általában az összes alkalmazott számára kedvező. Mindemellett egyetértett azzal, hogy nem jó érzés a "cserepadon" üldögélni, hiszen "a csatárok játszani szerződtek". Az "indokolatlanul sztárnak kikiáltott" médiaszemélyiségekről Vágó úgy vélekedett, a bulvárújságok címlapjain szereplő arcok emelik a példányszámot, tehát "rezignáltan" megállapítható: sztárok dolgában a nézők döntenek.

"Vannak elveim"

Egyes kérdezők a Nekünk 80 című műsor "politikai célját" firtatták, illetve Vágó megjelenését a két választási forduló között, a Gerbeaud cukrászdában rendezett találkozón, ahol az akkori ellenzék vezetői voltak jelen. Vágó visszautasította a feltételezést, hogy pénzért vagy más ellenszolgáltatásért vállalta volna véleményét, és kijelentette: vannak elvei, szerepvállalását ezek határozták meg. Megjegyezte: egyáltalán nem egyedülálló, hogy ismert személyiségek politikai rendezvényeken vegyenek részt; példaként többek között Makovecz Imrét, Konrád Györgyöt és Fábry Sándort említette.

"Nem érdemes már politikai újságírásba fognom", felelte Vágó István arra a kérdésre, amely az erre vonatkozó korábbi terveit firtatta.

Tárgyalások az MTV-vel

Érdemtelenül szorultak ki a televíziókból a műveltségi vetélkedők - válaszolta Vágó talányosan arra a felvetésre, hogy neki a Magyar Televízióban "lenne a helye". Később elárulta: megkeresték a köztévétől, s tárgyalásokat is kezdeményeztek, de erről egyelőre nem mondhat többet.

Cigaretta, Saab, népművelés

Másfél doboz cigarettát fogyasztok egy nap - ismerte be Vágó, aki egyébként egy pisztáciazöld Saabbal közlekedik, sőt meggyőződése, hogy a sötét színű autók a hivataloknak valók. Olvasóink élénken emlékeztek a műsorvezető azon kezdeményezésére, amely a w betű "vu" kiejtését propagálta (a v-től megkülönböztetendő). Vágó István az ellenállást tudomásul vette, de továbbra is megoldatlannak találja a problémát.

>>Az interjú teljes szövege

Mi lesz az Átvágóval?
Számos kérdés érkezett az Indexen futott, hosszabb ideje szünetelő Átvágó című internetes kvízjátékkal kapcsolatban. A játék újjáélesztése folyamatban van. Tavasszal egy teljesen megújult Átvágóval jelentkezünk - új kérdésekkel, új felülettel indítjuk újra a jatékot."