Vitára hívják Vágót a Vízöntő készítői

2003.05.29. 15:03
Nyilvános vitára invitálják Vágó Istvánt a Magyar Televízió Vízöntő című, június 2-án induló ezoterikus műsorának készítői. A műsorvezető korábban élesen elítélte a Vízöntő tervét, mondván: a közszolgálat nem egyeztethető össze az áltudományok propagandájával.
"Ütköztessük nézeteinket nyilvánosan", írta Vágó Istvánnak címzett levelében Tihor Attila, a Magyar Televízió Vízöntő című műsorának főszerkesztője. "Vitathatatlanul sok a vadhajtás ezen a területen, de azért az egész fát mégsem kellene kivágni", érvel a főszerkesztő, aki Vágó korábbi nyilatkozataira reagált nyílt levelével.

Vágó az X-Aknák című új produkciójának bejelentésével egyidőben kelt ki a Vízöntő ellen, mondván, botrányos, hogy a közszolgálati televízió egy áltudományokat terjesztő műsornak helyet adjon.

Tihor Attila a Vízöntő június 2-i sajtótájékoztatójára hívta meg Vágó Istvánt, hogy újságírók előtt vitassák meg a problémát. Vágó az Indexnek elmondta: a kérdéses időpontban éppen az X-Aknákat forgatják, ezért nem tud jelen lenni, ám szívesen látja Tihort és kollégáit az ATV-n június 7-én induló műsor valamelyik adásában.