Vágó nem visel fehér zoknit

2004.08.26. 15:24
A médiamarketingben szokatlan módszerrel népszerűsíti a TV2 Jakupcsek Gabriella Multimilliomos-vetélkedőjét. A plakátok azt sugallják, Vágó István fehér zoknit hord a felvételek során, míg Jakupcsek ezzel szemben miniszoknyát és sárga cipellőt. Egyik sem igaz.
Fehér zoknis, viseltes cipőjű férfi, illetve meztelen lábszárú, hegyes topánkát viselő hölgy látható a TV2 plakátjain, mindkettő deréktól lefelé. A felirat arra kéri a nézőt, "jelölje meg a jót", és segítségül közli a Multimilliomos kezdési időpontját.

Mivel a reklám egyértelműen a két vetélkedő műsorvezetőire utal, az Index megkérdezte Vágó Istvánt, valóban fehér zokniban vezeti-e az RTL kvízjátékát. A műsorvezető határozottan kijelentette: a kép nem őt ábrázolja, különben is 12 kilót fogyott, úgyhogy ráadásul nem is ilyen kövér.

Jakupcsek sem igazi

Lóránt Gergely, a TV2 sajtófőnöke elmondta: sem a Vágóra utaló kép, sem a másik nem igazi, azok beállított modellfotók. "Kontrasztot akartunk teremteni, hangsúlyozni a műsorvezetők és a színek különbségét", mondta Lóránt.

A sajtófőnök azt is elárulta, ennek a lépésnek voltak előzményei: az RTL széles körben hirdette, hogy Vágó ismét legyőzte Jakupcseket a nézettségi versenyben; a plakát erre válaszul született.

Megjelölték

A két, azonos időpontban sugárzott kvíz versenyében változatlanul Vágó Milliomosa vezet: az augusztus 16-22. közötti héten átlagosan 1 253 000-en nézték, míg Jakupcsek műsorát 862 000-en.

Az Index kérdésére Lóránt elmondta, a kampány sikerességéről még nincsenek információik.