Új helyszínen folytatódik a Kés/alatt

2008.05.08. 16:16
Míg az m1-en a futballbarátoknak kedvez júniusban a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek közvetítésével, a Viasat3 eddig is népszerű sorozatai új évadával és egy abszolút újonccal akar nézőket szerezni.

A sorozatfüggők eddig is nagy becsben tartották a harmadik számú kereskedelmi tévét, hiszen az AXN mellett ők vetítik a legtöbb amerikai sorozatot a Helyszínelőktől a Las Vegasig. Igaz, a nagy durranásokból (Született feleségek, Lost, Hősök, Grace klinika) kimaradtak, de csak náluk látható például a Veronica Mars, amit a modern tévézés egyik kultsorozatának tartanak, és ők vetítik a Dextert vagy a Kés/alattot is.

A kés/alatt sebészei

Június első hetében a csatorna elkezdi vetíteni a miami plasztikai sebészekről szóló Kés/alatt legfrissebb, ötödik évadát, azt, amit sajnos a forgatókönyvírók sztrájkja miatt nem sikerült befejezni, de így is felhőtlen szórakozást ígér. A már megszokott állandó karakterek mellett kiváló vendégszereplőkre is számíthatunk (Portia de Rossi, Rosie O'Donnell, Oliver Platt, Bradley Cooper) és a helyszín is változik, ezúttal Los Angelesben nyílik meg a Troy/McNamara rendelő. A premier június 2-án, 22:05-től kerül sor.

Június 3-án jön a Dexter című sorozatgyilkosos sorozat második évada, az, amiben az eddig vadászként szereplő Dexter, a tévétörténelem legszimpatikusabb hentese rádöbben, hogy a rendőrök nem olyan tehetetlenek, mint hitte, és nem árt, ha óvatosabban szabdalja darabokra áldozatait. A szociopata vérnyomszakértő (csak másodállásban sorozatgyilkos) magánélete is tovább bonyolódik, amikor feltűnik a színen egy angol csaj, Jaime Murray alakításában. A Showtime egyik legnagyobb sikerének tartott sorozat harmadik évadát is berendelték, így jövő nyáron is lesz mit néznünk.

Dexter

Új évaddal jelentkezik Tyra Banks modellválogatós valóságshowja, a Topmodell leszek (június 7), immáron a hatodik szériát tűzi műsorára a Viasat. Érkezik még a Sírhant művek ötödik, befejező szezonja is, amit eddig csak az HBO előfizetői láthattak (és ők is jó régen), aki nem emlékezne rá, ez az a sorozat, amiben a Dextert is alakító Michael C. Hall egy meleg temetkezési vállalkozót személyesít meg. Akik inkább német sorozatokat néznének, szintén örülhetnek, mert érkezik a Dunai zsaruk (Vienna Crime Squad) szintén június 7-én. Túl sok információnk nincs róla, első blikkre amolyan Cobra 11-re számítunk, csak vizen.

A legnagyobb durranást viszont kétségkívül az Office (A hivatal) amerikai változatának bemutatója jelenti, ez az a sorozat, aminek angol eredetijét a Dua TV vetítette mérsékelt sikerrel. Az amerikai feldolgozás nem olyan száraz, tipikusan angol poénokkal operáló vígjáték, mint az eredeti, sokkal befogadhatóbb az abszurd poénok ellen beoltott nézők számra is. Az NBC egyik legsikeresebb vígjátéka egy áldokumentumfilm, amiben egy tévéstáb látogat el egy papírgyár irodájába, és filmezik a dolgozók mindennapját. A főnök egy idióta, a beosztottak között van hagyományos talpnyaló, és úgy általában minden olyan karakter megtalálható, mint egy pesti irodaház hatodik emeletén, így a röhögés garantált. Bemutató júnus 8. 22:05.

Office

Végül június 19-én érkezik a Las Vegas című vicces sorozat harmadik évada (egy kaszinóban játszódik és főleg arra épít, hogy jó csajokkal és jóképű fickókkal a legbanálisabb történeteket is el lehet adni), és folytatódik a Férjek gyöngye című vígjáték a negyedik évaddal, június 23-tól.