Az Index is nyert a Kamera Hungárián

2008.04.09. 19:53
Az idei Kamera Hungárián az RTL Klub műsorai vitték el a legjobb díjat, de a legjobb saját fejlesztésű műsorért a Tv2-t díjazták. Az online kategóriában az Index olaszliszkai riportfilmjét díjazták.

Az RTL Klub öt, a Magyar Televízió három, míg a Tv2, a HírTv és az ATV egy-egy kategóriában nyert az idei Kamera Hungárián. A tévés díj legjobb saját fejlesztésű műsor kategóriájában idén a Tv2-n futó Médiacápa nyert, a legjobb licencműsor a Széf lett, míg a legjobb tényfeltáró riportért a HírTv Célpont című műsorát díjazták.

Tamás Bence, az egyik díjazott

A zsűri értékelése szerint a legjobb magazinműsor a nosztalgikus könnyűzenei Dob+Basszus (egytémás magazinműsor kategóriában) és a külpolitikai témákat bemutató Panoráma (többtémás műsor) lett. Mindkét műsort a Magyar Televízió sugározza.

A stúdióbeszélgetések közül idén az ATV Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel készített beszélgetéseit találta a legjobbnak a zsűri, a dokumentumfilmek közül a Forradalom arca című alkotás, a dramatikus művek közül a Buhera Mátrix, az ismeretterjesztő kategóriában pedig a nagyvárosi állatvilágot bemutató Budapesti vadon kapta az első díjat.

A műsorarculat kategóriában a közszolgálati televízió Szarvashiba című nyelvművelő műsora kapta a díjat, míg a legjobb előzetes címet a Széf reklámfilmje nyerte el.

Az idén először kiosztott online műsorok kategóriában az Index Nyilas kereszt vallási jelleggel című videójának ítélte a díjat a zsűri. Ács Dániel, Kálmán Mátyás és Tamás Bence Gáspár videóriportjában az olaszliszkai emlékkoncert vendégei fejtették ki véleményüket aktuális társadalmi kérdésekről.

A Kamera Hungária Televíziós Fesztiválra 519 pályamű érkezett összesen (ezek hossza összesen 15885 percet tett ki). A kategóriazsűrizést követően a döntőbe jutott 105 művet a versenyzsűri bírálta el, döntésük alapján kategóriánként egy-egy szemledíjat, összesen 13 díjat és a legjobb egyéni teljesítményekért 3 alkotói díjat, valamint különdíjakat - köztük a „Háló szabad”-kategóriában az online alkotásnak járó díjat - illetve közönségdíjakat adtak át a Winkler Nóra és Réz András által vezetett gálaműsor keretében a Magyar Nemzeti Galériában szerda este.