Ambrus
-7 °C
3 °C

Életmódcsatorna indul

2006.03.10. 16:14
Az Echo Tévét és a Magyar Hírlapot is tulajdonló Széles Gábor most wellness-csatornát indít. Jön a Vital TV.

Május elsejétől a nap huszonnégy órájában sugározza adásait a Vital TV, az új magyar életmódcsatorna.

"A Vital TV nem azt szeretné megmutatni, hogy hogyan élnek mások, hanem hogy hogyan élhetnénk az adott körülmények között jobban" - mondta az MTI-nek Óvári András, az induló csatorna vezérigazgatója, aki ezt megelőzően tizennégy éven át volt a Műszertechnika Holding informatikával és telekommunikációval foglalkozó kereskedelmi cég vezérigazgató-helyettese.

A Széles Gábor érdekeltségi körébe tartozó Vital TV egyaránt foglalkozik majd gasztronómiával és környezetvédelemmel, turizmussal és sporttal, egészségüggyel és wellness-szel, divattal, természetgyógyászattal és lakberendezéssel, de szándéka szerint szigorúan politikamentes lesz.

"Nem az extrém, a luxus, az ötcsillagos szállodák bemutatására törekszünk, hanem az átlagember számára is elérhető belföldi és külföldi kirándulási, turisztikai lehetőségek ismertetésére" - hozta fel a csatorna műsorkészítési elvének példájaként Óvári András, aki szerint ezt tartják majd szem előtt akkor is, ha főzésről, kultúráról, sportról, vagy bármi egyébről esik szó.

A vezérigazgató érdekességként említette meg, hogy a Vital TV más életmódcsatornákkal ellentétben reggelente kétórás aktuális magazinműsorral jelentkezik majd.

A műsorok negyven százaléka saját készítésű lesz, hatvan százalékát pedig vásárolt programok alkotják. A szerkesztőgárda már felállt, ami a műsorvezetőket illeti, meglepetésekre lehet majd számítani, hiszen lesznek közöttük ismert arcok, de kipróbálnak fiatal, ígéretes tehetségeket is - mondta.

A Vital TV ugyan csak május elsejétől sugározza teljes műsoridőben adásait, ám április közepétől kedvcsinálóként programjai megjelennek az ECO TV-ben. A Vital TV mint kreatív műsorkészítő teljesen önálló lesz, saját stúdióval, vágószobákkal rendelkezik, ám infrastruktúrákban osztozik az ECO TV-vel - mondta végül Óvári András, az új életmódcsatorna vezérigazgatója.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.