Pacalfőzőverseny a cseh kulturális fesztiválon

2004.01.14. 18:09
A bEUgró rendezvénysorozat szervezőinek ajánlata szerint a remekül csapolt sörök és knédlis-káposztás sült hús mellett akár a cseh hokiválogatott parádés góljaiban is gyönyörködhetünk. A január 15-én kezdődő négynapos cseh fesztivál rengeteg más programot is kínál a Nemzetközi Merlin Színházban.
A Divadlo Na zábradlí legendás prágai színház új produkciójával, A terasszal lép fel, a kortárs cseh kísérleti színházat Halka Tresnakova és Ivan Mecl képviseli, személyes hangvételű szólót pedig Kristýna Lhotáková a 27 éves táncos-koreográfus ad elő, Soukup nagybőgő-játékával kísérve.

Pacal, utopenec és a nakládaný hermelín-evés

Menzel, Milos Forman filmjei után pacalevés lesz, majd Prága egyik legnépszerűbb kocsmájából érkezett szakácsok ismertetik meg az érdeklődőkkel a knédlis étkeken kívül az utopenecet és a nakládaný hermelínt.

A zenés cseh filmek vetítése mellett a fesztiválon fellép Jim Čert, az underground sörözők legendás harmónikás-ördöge, a Cindzi Renta romazenekar és a sanzon műfajt képviselő Ta Jana z Velké Ohrady is.

Kisvakonddal a bábszínházban

A gyerekeket Kisvakond, Rumcájsz, Bob és Bobek, Moha és Páfrány várja, majd a prágai Divadlo Archa bábszínház Piskanderula című előadását is láthatják.