Pandora, Gabriella
7 °C
14 °C

Jennifer Aniston tarolt Amerikában

2004.01.19. 10:26
Véget ért A Gyűrűk Ura - A király visszatér többhetes uralma az amerikai mozikban: Ben Stiller és Jennifer Aniston közös komédiája, az Along Came Polly 27,6 millió dolláros nyitást produkált, míg a második helyezett Nagy hal csak 10,4 millió dollárt hozott, A király visszatér pedig 10,2 millió dollárral a negyedik helyre csúszott vissza.
Az Along Came Polly sikere a forgalmazó Universalt is meglepte: a stúdió elnöke, Nikki Rocco szerint ugyan számítottak rá, hogy a film rögtön az élre tör, ám ilyen mértékű győzelmről álmodni sem mertek.

#alt#
Jennifer Aniston és Ben Stiller - John Hamburg: Along Came Polly
A romantikus komédiában Stiller egy kockázatelemzőt játszik, aki a magánéletében retteg minden rizikótól, friss házas létére mégis belemegy egy zűrös kapcsolatba a címszereplő Pollyval (Aniston), a nézőket azonban valószínűleg nem is annyira a történet, inkább a két főszereplő személye vonzhatta.

Az Along Came Pollynál kevésbé látványosan startolt a Vas (Torque) című motoros film: bár producere, Neal H. Moritz olyan filmeket jegyez, mint a két Halálos iramban, a S.W.A.T. - Különleges kommandó vagy az xXx, mostani mozijának csak 10,3 millió dolláros debütálásra futotta, és ezzel a toplista harmadik helyén végzett.

Bukott a Disney

A legnagyobb meglepetést az új Disney-film bukása okozta: bár a Teacher's Petet alacsony költségvetésből vitték a tévé képernyőjéről a mozivászonra, a 2,4 millió dolláros nyitással és a toplista tizenharmadik helyével leszerepelt a stúdió, amely egyébként épp felszámolni készül animációs részlegét, miután a hagyományos, kézzel rajzolt filmekben már nem lát fantáziát.

A 328,9 millió dolláros összbevételű A Gyűrűk Ura - A király visszatér mögött az ötödik helyen a Tucatjával olcsóbb áll (hétvégi bevétel: 8,8 millió dollár, összbevétel: 112 millió dollár), a hatodik az epikus Cold Mountain a főszerepben Nicole Kidmannel, Jude Law-val és Renée Zellwegerrel (hétvégi bevétel: 7 millió dollár, összbevétel: 65 millió dollár), a hetedik viszont ismét egy vígjáték, a Minden végzet nehéz Jack Nicholson, Diane Keaton és Keanu Reeves főszereplésével (hétvégi bevétel: 6 millió dollár, összbevétel: 101 millió dollár).

A Top 10 nyolcadik helyezettje a Három férfi és három bébi afroamerikai remixe, a My Baby's Daddy (hétvégi bevétel: 3,7 millió dollár, összbevétel: 12,4 millió dollár), a kilencedik Az utolsó szamuráj, amelynek sikerült átlépnie a 100 milliós bevételi határt (hétvégi bevétel: 3,1 millió dollár, összbevétel: 102 millió dollár), a tizedik pedig a Felül semmi (Calendar Girls) című brit komédia meztelen naptárt készítő ötvenes hölgyekkel (hétvégi bevétel: 3 millió dollár, összbevétel: 17,2 millió dollár).

Jövő hétvégén két új film kerül USA- és Kanada-szerte a mozikba: a The Butterfly Effect Ashton Kutcherral és a DreamWorks romantikus darabja, a Win a Date with Ted Hamilton.

Cinematrix