James Cameront A Gyűrűk Ura inspirálja

2004.01.22. 14:13
James Cameron 3D-s sci-fi forgatását tervezi hat évvel a Titanic után. A Gyűrűk Urát nézve érezte úgy a Terminátor-filmek rendezője, hogy vissza kell térnie a filmezésbe - írta a Daily Variety csütörtöki száma. Cameron a Terminátor 2 vetítése után adott sajtótájékoztatót.
Még nincs címe az új sci-fi-tervnek, de abban már biztos a rendező, hogy még ebben az évben és nagy költségvetésből fog elkészülni. 3D-s lesz, tele kaszkadőrökkel forgatott akciójelenetekkel és vizuális effektekkel.

James Cameron
Az eddigi értesülések ellenére így Cameron a szabadmerülésben rekordokat döntő búvárházaspár, Francisco Pipin Ferreras és Audrey Mestre történetét csak ezután viszi vászonra.

"Bár a Terminátor 2 a maga idejében korszakalkotónak számított, az effektek használata nem volt szerves része a filmnek. 47 számítógépes felvétel volt a T2-ben, míg A király visszatérben 1400" - tartott a rendező a vetítés után egy rövid áttekintést 3D-tárgyban az egybegyűlt újságírókak.

"Ami akkor lehetetlennek számított, az ma már gyerekjáték - tette hozzá. - Amikor megnézem A Gyűrűk Urát, és látom, hogy mennyivel jobb digitális effektusokat lehet ma már - alig tíz évvel később - használni, úgy érzem, vissza kell térnem" - tette hozzá Cameron.

A forgatáshoz azt a szabadalmaztatott Reality Camera Systemet használnák majd, amit Cameron Titanicról szóló 3D-s dokumentumfilmjéhez, a