Hugh Grant filmre vinné a német kannibál sztoriját

2004.02.05. 10:08
Armin Meiwes még nem tudja, hogy Hugh Grant felajánlotta, filmre vinné a memoárját - jelentette be szerdán Harald Ermel, Meiwes ügyvédje. A kannibált múlt héten ítéltek el nyolc és fél év börtönbüntetésre, mert megevett egy férfit, aki önként jelentkezett a hirdetésére.
"Ügyfelem szeretné leszögezni, hogy Mr. Grant nem kereste meg ilyen ajánlattal" - nyilatkozta Ermel, miután Grant bejelentésének köszönhetően felerősödött a sajtó érdeklődése Meiwes kannibáltörténetének megfilmesítése körül. Meiwes a tárgyalás harmadik napján jelentette be, hogy részletes memoárt írt a bűnesetről.

Emlékezetes, hogy a német férfi online hirdetésben keresett olyan vállalkozó szellemű jelentkezőt, akit megehetne. Bernd Juergen Brandes jelentkezett is. Az emberevő és önkéntes áldozata közösen elfogyasztották Brandes péniszét, majd Meiwes elvágta a torkát, húsát pedig lefagyasztotta.

Drámai brit kannibál

A Londony Daliy Star szerint a romantikus filmektől csömört kapott Hugh Grant szívesen eljátszaná a rotenburgi kannibál-figuráját: "bele akarok hatolni ennek az embernek az agyába" - mondta Grant, aki egy barátja nyilatkozata szerint "a drámai tehetségét kamatoztathatná a kannibál figurájában".

A 43 éves színész a nyilatkozata szerint ennél jobban csak Meiwes gyomrába szeretne eljutni, hiszen az áldozat (Bernd Juergen Brandes) szerepe még jobban csábítja. Ebben az esetben Meiwest Brad Pitt alakítaná. Grant egyedül a sátánista szomszéd szerepére nem választott senkit.

"Rengetegen kerestek fel az élettörténetével kapcsolatban, köztük hollywoodi producerek és más vállalkozók - mondta az ügyvéd a memoárról, melyben védence részletesen leírta, miként ölte, főzte és ette meg a szeretőjét, miután az állítólag megkérte erre - de hangsúlyozom, ezek nagy része nem hiteles. Átnézzük azokat, és döntünk."