Salamon
7 °C
13 °C

A Passió sikeresebb A Gyűrűk Uránál

2004.03.01. 13:40
A Gyűrűk Ura - A király visszatérnél is jobban teljesített a nyitó hétvégén a Passió. Mel Gibson Jézus utolsó 12 óráját bemutató véres alkotása Magyarországon március 25-én huszonhat kópiával indul útjára.
A hétvégét tekintve A király visszatér decemberi debütálása idején 72,7 millió dollárt termelt péntektől vasárnapig, szemben a Passió 76,2 milliójával, ami minden idők hetedik legjobb nyitását jelenti. Sokan többször is megnézték az Ausztráliában nevelkedett színész-rendező finanszírozta 30 millió dolláros költségvetésű filmet.

"Ez egy első osztályú nézőcsalogató film" - mondta Bob Berney, a filmet forgalmazó New Market elnöke, aki szerint nem csak a botrányok miatt nézik ennyien az antiszemitizmussal vádolt Gibson-mozit. A Passió szájtja is látogatott: Bruce Davey, a Gibson produkciós cég vezető producerének elmondása szerint eddig 54 millió látogatást regisztráltak.

Magyarországon is

A Budapest Film március 25-én az országos mozihálózatban huszonhat kópiával jelenteti meg a Gibson-filmet. A mozik részéről jelentkező igény ennél jóval több, de a forgalmazó szerint hosszabb távon ez a kópiamennyiség is elég lesz. A fővárosba tizennégy, vidékre tizenkét kópia indul: Pécs, Debrecen, Szeged, Győr, Szolnok, Kaposvár filmszínházaiba.

Művészmozikban, hagyományos mozikban és multiplexekben egyaránt megtekinthető lesz. Az IT Cinemalánc hét, a Hollywood Multiplex szintén hét kópiával indul, a UCI három budapesti multiplexében, a Budapest Film négy mozijában tervezi a film bemutatását, míg a többi kópia hagyományos mozikban jelenik meg.

A magyarországi egyházak vezetői a premier előtt zárt vetítésen tekinthetik meg a 125 perces produkciót.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.