Árpád
3 °C
12 °C

A Passió sikeresebb A Gyűrűk Uránál

2004.03.01. 13:40
A Gyűrűk Ura - A király visszatérnél is jobban teljesített a nyitó hétvégén a Passió. Mel Gibson Jézus utolsó 12 óráját bemutató véres alkotása Magyarországon március 25-én huszonhat kópiával indul útjára.
A hétvégét tekintve A király visszatér decemberi debütálása idején 72,7 millió dollárt termelt péntektől vasárnapig, szemben a Passió 76,2 milliójával, ami minden idők hetedik legjobb nyitását jelenti. Sokan többször is megnézték az Ausztráliában nevelkedett színész-rendező finanszírozta 30 millió dolláros költségvetésű filmet.

"Ez egy első osztályú nézőcsalogató film" - mondta Bob Berney, a filmet forgalmazó New Market elnöke, aki szerint nem csak a botrányok miatt nézik ennyien az antiszemitizmussal vádolt Gibson-mozit. A Passió szájtja is látogatott: Bruce Davey, a Gibson produkciós cég vezető producerének elmondása szerint eddig 54 millió látogatást regisztráltak.

Magyarországon is

A Budapest Film március 25-én az országos mozihálózatban huszonhat kópiával jelenteti meg a Gibson-filmet. A mozik részéről jelentkező igény ennél jóval több, de a forgalmazó szerint hosszabb távon ez a kópiamennyiség is elég lesz. A fővárosba tizennégy, vidékre tizenkét kópia indul: Pécs, Debrecen, Szeged, Győr, Szolnok, Kaposvár filmszínházaiba.

Művészmozikban, hagyományos mozikban és multiplexekben egyaránt megtekinthető lesz. Az IT Cinemalánc hét, a Hollywood Multiplex szintén hét kópiával indul, a UCI három budapesti multiplexében, a Budapest Film négy mozijában tervezi a film bemutatását, míg a többi kópia hagyományos mozikban jelenik meg.

A magyarországi egyházak vezetői a premier előtt zárt vetítésen tekinthetik meg a 125 perces produkciót.