Natália
-3 °C
8 °C

Muzulmán producer forgalmazza Franciaországban a Passiót

2004.03.03. 13:00
A sajtóértesülésekkel ellentétben áprilisban mégis bemutatják a Passiót Franciaországban. A franciaországi forgalmazást a Carthago Films muzulmán vezetője Tarak Ben Ammar vállalta.
"Áprilisban a húsvéti időszak alatt mutatjuk be a filmet" - nyilatkozta Tarak Ben Ammar a francia TF1 televízónak, cáfolva azokat a híreszteléseket, hogy nincs forgalmazó cég, aki francia mozikba juttatná az új Mel Gibson-filmet.

Képek a filmből
A producer elmondása szerint muzulmánként kötelessége tiszteletben tartani a három egyistenhívő vallást. Annak eldöntését pedig, hogy a zsidók felelősek-e Krisztus kereszthaláláért, elmondása szerint a nézőközönségre bízza.

Több szervezett tiltakozott a film bemutatása óta is az Újszövetségben leírtak egyoldalú, antiszemitizmust sugalló ábrázolása ellen. Szót emelt emiatt az amerikai Rágalmazáselleni Liga elnöke: Abraham Forman, és az egyházmegyéknek eljutatott körlevélen keresztül Edward Egan New York-i bíboros is.

Amerikában már az első öt napban 125,2 millió dollárt termelt film a március elsején Varsóban tartott európai permier után március 25-én a magyar, majd spanyol, francia, olasz, és német mozikban is bemutatásra kerül.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.