Muzulmán producer forgalmazza Franciaországban a Passiót

2004.03.03. 13:00
A sajtóértesülésekkel ellentétben áprilisban mégis bemutatják a Passiót Franciaországban. A franciaországi forgalmazást a Carthago Films muzulmán vezetője Tarak Ben Ammar vállalta.
"Áprilisban a húsvéti időszak alatt mutatjuk be a filmet" - nyilatkozta Tarak Ben Ammar a francia TF1 televízónak, cáfolva azokat a híreszteléseket, hogy nincs forgalmazó cég, aki francia mozikba juttatná az új Mel Gibson-filmet.

Képek a filmből
A producer elmondása szerint muzulmánként kötelessége tiszteletben tartani a három egyistenhívő vallást. Annak eldöntését pedig, hogy a zsidók felelősek-e Krisztus kereszthaláláért, elmondása szerint a nézőközönségre bízza.

Több szervezett tiltakozott a film bemutatása óta is az Újszövetségben leírtak egyoldalú, antiszemitizmust sugalló ábrázolása ellen. Szót emelt emiatt az amerikai Rágalmazáselleni Liga elnöke: Abraham Forman, és az egyházmegyéknek eljutatott körlevélen keresztül Edward Egan New York-i bíboros is.

Amerikában már az első öt napban 125,2 millió dollárt termelt film a március elsején Varsóban tartott európai permier után március 25-én a magyar, majd spanyol, francia, olasz, és német mozikban is bemutatásra kerül.