Natália
-3 °C
8 °C

A Sorstalanság fejre állt

2004.04.19. 10:22
Mivel a Sorstalanság rendezőjének megrendült a film producerében a bizalma, "a lenullázódott produkció" vezénylését Hámori András folytatja tovább, közölte Koltai Lajos a Klub rádióban.
"A produkció fejre állt, lenullázódott és fizetésképtelen - mondta el indulatos hangon Koltai Lajos a Klub rádiónak adott interjújában első rendezői filmjéről, a Sorstalanságról. - A producerben a stábnak, így személy szerint nekem is régebben megrendült a bizalmam." A rendező kifejtette, Barbalics Péter producernek tisztáznia kellett volna, hogy miért áll kilenc hete a forgatás, és milyen gondok vannak a produkció finanszírozásával, de ezt nem tette meg.

Koltai elmondta, hogy Barbalicstól a film, "a forgatás levezénylését" a jövőben Hámori András, a Kanadában élő magyar üzletember veszi át, akivel Koltai operatőrként már dolgozott együtt a Max és A Napfény íze című filmekben is. "Már most sem Barbalics tartja kézben a produkciót - közölte a rendező -, hanem az MMK." (Magyar Mozgókép Alapítvány). Ahogy Barbalics Péter fogalmazott a Magyar Hírlapnak: a film jogait "beviszi" az MMK-hoz.

A rendező reményei szerint az MMK pótolja ki ideiglenesen a hiányzó összeget. A közalapítvány nem kívánta kommentálni a rendezővel folytatott tárgyalás részleteit, annyit közölt az Indexszel, hogy hétfőn folytatják a tárgyalást, és remélhetőleg csütörtökön aláírják az új finanszírozási modellről szóló szerződést.

A film 2,5 milliárd forintos költségvetésébe eddig csak az állam (920 millió forint) és az Eurimages szállt be. A beharangozott külföldi pénzek nem érkeztek meg. Koltai elmondta, az MMK-n kívül alapítványi támogatási rendszerektől is remél a produkció támogatást, és más "különféle összegeket" is várnak. Elmondása szerint elkerülhetetlen egy komoly vizsgálat, ami az eltűnt pénz útját vizsgálná. A munkálatok a rendező reményei szerint április 26-án folytatódnak Fóton. Még 37 forgatási nap lenne hátra.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!