Orsolya
7 °C
10 °C

Puccsal vádolja a bukott kormányt Almodovar

2004.03.18. 12:18
A kétszeres Oscar-díjas rendezőt rágalmazás miatt bepereli a leköszönt miniszterelnök. Almodovar szerint ő soha nem mondta, hogy amit állít, az igaz is.
Spanyolország leköszönő kormánypártja bejelentette, hogy bepereli Pedro Almodovar filmrendezőt, aki a választások előtt azt állította, a Néppárt veresége esetén puccsal tartotta volna meg a hatalmat, írta az MSNBC internetes lap. Ignacio Calabuig szóvivő elmondta, hogy a rendező ellen rágalmazásért indít vizsgálatot a madridi bíróság.

Puccs lesz, figyeljétek csak meg! Mint ismeretes, a Jose Maria Aznar vezette Néppárt a várakozásokkal ellentétben elvesztette a hétvégi spanyol választásokat, nem kis részben a 201 halálos áldozatot követelő madridi merényletnek köszönhetően, amelyet a választók a kormány Irak-politikájával hoztak összefüggésbe.

Szexuális zaklatás után puccs

Almodovar vádjai legfrisebb filmje, az egyházi intézményekben folyó szexuális zaklatás témájával foglalkozó "Bad Education" bemutatóján hangzottak el. A rendező a vetítésen tartott beszédében elmondta: úgy hallotta, a Néppárt a választáok estéjén hatalomátvételre készül.

"Borzalmas lenne, ha ez megtörténne" - idézte az El Mundo címlapján a bátor kijelentést. Másnap Angel Acebes belügyminiszter "nevetségesnek" és "koholmánynak" minősítette Almodovar szavait, miközben baloldali ellenfele, Jose Luis Rodriguez Zapatero óvatosan annyit mondott: ő maga is hallotta a pletykát, de azért nem tulajdonított neki nagy jelentőséget.

A kétszeres Oscar-díjas Almodovar védekezésül arra hivatkozott, hogy "csak egy pletykát adtam tovább", de soha nem állította, hogy ez igaz is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.