Mutasd a gatyád, megmondom ki vagy!

2000.11.15. 15:38
"Menni fog, meg tudod csinálni. Csak légy önmagad. Figyelj magadra, senki másra, csak ez a lényeg. Gyűrd le a gátlásaidat és kevesebb jóindulat. Ezerszer mondtam már" - veti oda menő manager a kezdő yuppienak. Managment gathering utáni gatyaproblémák a nagy randevú előtt.

Ha nem márkás a cuccod, nincs fasza kocsid s így nap mint nap a BKV járművein szagolgatod honfitársaidnak keményen izzadó hónalját, senki vagy. Ha a mobilod nem a legutolsó szip-szop boys slágerrel csörög és a készülékre nincs rózsaszín nyuszi húzva, eláshatod magad. Nem voltál még bevásárlóközpontban??? Hát téged se anya szült, az ziher, kiscsávó. Ébredjé'máfelbazegapofámleszakad!

A fehér alsó a manageres fenegyerekek üres és magamutogató világát állítja pengeélre (vagy pellengérre, mindegy). A két manager főszereplő korunk hű megformálói. A fogyasztói társadalom mintapéldányai, a pénzéhes ezredforduló gladiátorai. A film storyja az üres szavak és drága öltönyök mögé bújt sikeres, két lábon járó diktafonok egy hatalmas problémájára épül: milyen gatya lenne a legjobb az esti találkához? Kínálat: a Dzsungel királya, Pardon sikolya, Hawaii álom, Utolsó esély. A bevásárlóközpont üzletében aztán valahogy managereink "szép új világa" igencsak meginog.

Az üzletben a tapasztalt, érett nő várja őket. Két teljesen különböző világ ütközik itt össze a gatyavásárlás kapcsán. Az idősebb manager kártyavára percek alatt összedől: totális üressége a nő kemény, de igaz és őszinte szavait visszhangozza: "Tiszta, őszinte, fantáziadús. Ja, és szeret."
A férj sima, fehér alsónadrágot visel.

A fehér alsó - Trend a lelke mindennek, 2000
színes magyar játékfilm
rendező: Meskó Zsolt
szereplők:
Básti Juli
Kamarás Iván
Hujber Ferenc

Forgalmazza a Budapest Film