Sorozatgyilkosból Batman

2003.09.12. 11:36
Christian Bale, az Amerikai psycho sztárja lesz a legújabb Batman-film főszereplője. A 29 éves Bale tucatnyi fiatal színész elől happolta el a sokat ígérő szerepet.
Az új film középpontjában Batman korai "bűnüldöző karrierje" áll. "Christian lehet Bruce Wayne utolsó megtestesítője"- nyilatkozta Christopher Nolan, aki Memento című filmjével szerzett hírnevet magának, most pedig átnyergelt a denevérre. "Christianban benne van a fény és a sötétség egyensúlya, éppen olyan, amilyet kerestünk."

Az észak wales-i születésű Bale Steven Spielberg A nap birodalma című háborús filmjében alapozta meg hírnevét. Emellett több filmben is játszott már, de legmeghatározóbb szerepét Bret Easton Ellis Amerikai psycho című könyvéből készült filmben játszotta, melyben a sorozatgyilkos yuppie-t alakította.

A Warner Bros filmstúdió azután próbálja újra feléleszteni a Batman- sztorit, hogy legutóbbi, 1997-es próbálkozása, a Batman és Robin - George Clooney főszereplésével - kínos kudarcba fulladt.

Tim Burton először 1989-ben lehelt életet az akkor már divatjamúlt Batman karakterbe, a főszerepet Michael Keaton játszotta. Keaton még egyszer feszített Batman szerepében, majd 1995-ben továbbadta a köpenyt Val Kilmernek, a Batman Forever főszereplőjének.