Gipsy Sound Clash

2001.01.10. 18:15
Végy néhány feka neppert, egy fake haszid gyémántsmuglert, egy ex-KGB-ügynököt és egy ír-roma utcai harcost! Fűszerezd meg őket egy rakás londoni rosszarcúval, majd az így kapott puliszkát ékesítsd két lúzerrel! Körülbelül így fest Guy Ritchie legújabb filmjének receptje, mely ismét a londoni alvilágba kalauzolja az ismét kacagó közönséget.
Vinnie Jones aka Bullet Tooth Tony
Chelseaből a filmiparba
Guy Ritchie (rendező, forgatókönyvíró, Madonna-férj) nem kockáztatott túl sokat második brit/pop/kult-gyanús filmjével. A Blöff dramaturgiája, képi világa egyértelműen a rendező korábbi sikerére, a Ravasz az agy és két füstölgő puskacső-re és a benne eldurrantott újszerűségekre hajaz, azokat tökéletesíti, élezi, fényezi, de annál többet nem kínál. A helyzet tehát látszólag fokozódik, sőt, amint J. megállapította, Ritchie-nek már csak egy Ravasz-klón filmet kell készítenie, és kész a trilógia.

Persze jó mozi ez. Olasz-amerikai maffiafilmeken nevelkedett generációk például végre tanulhatnak egy kis antirasszista nemzetköziséget, ahol Penge Borisz (Rade Serbedzija az Eső előtt-ből) és a balek fekák együtt darabolják fel a vérprofi rablóként és javíthatatlan szerencsejátékosként megismert Négyujjú Frankie (Benicio del Toro a Félelem és reszketés Las Vegasban-ból) golyólyugatta szervezetét.

A Ravasz...-ban feltűnt nehézarcú maffiózok és a fent említett új szereplők közül természetesen kitűnik Brad Pitt, aki már a Fight Club-ban is bizonyította, hogy hitelesen tud szélsőséges figurákat alakítani és verekedni. Az illegális boxmeccsekben utazó roma szerepe különösen jól sikerült, szóbeli megnyilvánulásait sem a bűnözők, sem a közönség nem érti (viszont fejhangon röhög rajta). Másik telitalálat a szódásüveggel és selyemsállal ékesített középkategóriás maffiavezér, akitől végre megtudhatjuk, hogy hány perc alatt zabálják fel a kiéheztetett disznók a pórul járt delikvenseket.

Blöff (Snatch)
Színes feliratos angol-amerikai krimi, 2000
Rendező: Guy Ritchie
Szereplő(k):
Benicio Del Toro (Franky Four Fingers)
Dennis Farina (Avi)
Vinnie Jones (Tony)
Brad Pitt (Mickey O'Neil)
Rade Serbedzija (Boris The Blade)
Jason Statham (Turkish)
Alan Ford (Brick Top)
Mike Reid (Doug)

Forgalmazza az InterCom