Pitbullal választották szét a partyzókat Cannes-ban

2004.05.19. 17:15
Míg a Kill Bill 2 cannes-i afterpartyján pitbullal választották szét a verekedőket, francia tolvajok pakolták ki a partizók szállását. Volt még kaszinó, kitüntetésosztás és felháborodás az 57. Cannes-i Filmfesztivál szerdára virradó éjszakáján - írja a New York Post.
Michael Moore Fahrenheit 9/11 premierjén két újságíró akkora összetűzésbe került a biztonságiakkal, hogy dulakodásra került sor, amibe Ron Burkle milliárdos is belekeveredett. Mick Jagger közben az események hátterében jegy nélkül besétált.

Quentin Tarantino Kill Bill 2 című filmjének afterparyján a csónakkikötőben szerda reggelfelé két bulizó ölre ment, miközben Tarantino Uma Thurmannel, a film főszereplőjével privát sátorban mulatott. Két termetes biztonsági pitbullal választotta szét a verekedőket.

Kifosztottak és kitüntetettek

A bűnözési hullám újabb áldozata a The Assassination of Richard Nixon című film utáni party vendégserege, ahol többek között Sean Penn és Naomi Campbell szórakozott. A parti árnyékában kifosztották a szomszédos villát, és elvitték a sztárok értékeit. A New York Times újságírójának eközben a szállodai szobáját fosztották ki.

Milos Forman (Száll a kakukk fészkére, Amadeus, Hair) és Quentin Tarantino (Pulp Fiction - Ponyvaregény -, Kill Bill) amerikai filmrendezőket kitüntették kedden este a filmfesztiválon az alkotó munkájuk elismeréseként. Formant Renaud Donnedieu de Vabres francia kulturális miniszter a Becsületrend lovagjává avatta, Tarantino pedig a Művészetek Tisztje kitüntetést vehette át.

Roger Moore bankot robbantott Tom Hanksnél

Roger Moore, az ex-007-es titkos ügynök éjszaka megpróbált bankot robbantani egy Cannes környékén megszervezett alkalmi kaszinóban, ahol Tom Hanks, a cannes-i fesztiválon bemutatott Ladykillers című film főszereplője tartotta a bankot. A film bemutatója alkalmából a fesztiválvárostól nem messze lévő Juan-les-Pins helységben rendezték az ezerfős társasági összejövetelt.

Felzúdulást keltett a thaiföldi versenyfilm

Felzúdulást okozott a filmkritikusok körében kedden este a szemle történetének első thaiföldi versenyfilmje. A Trópusi betegség című film sajtóvetítéséről többen kivonultak, mások hangosan fütyültek. A történet egy kisvárosi homoszexuális szerelemmel kezdődik, majd átvált egy misztikus, dzsungelbeli tigrisvadászatra. "A nézőket zavarba ejti a valóság - vélekedett a 34 éves Apicsatpong Víraszethakul, aki a chicagói művészeti intézetben tanult filmezést. - Thaiföldön jobban értékelik azt, amit én és a fiatal generáció többi tagja csinálunk. Filmjeink mérföldkövek az országnak, hogy az egyes emberek egyéni érdekeit jobban megértsék." - tete hozzá az elképedt thaiföldi rendező.