Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Cannes-i partikalauz

2004.05.21. 12:11
Almodovar buliján nem volt VIP-szekció, A Kill Bill partin öszeverekedtek, a Shrek 2 összejövetelen pedig egész Hollywood ott tolongott. A vasárnapi záróbulin Robbie Williams és Alanis Morisette lép fel a 2500 szerencsés meghívott előtt.
Az idei cannes-i parti kínálat hagyományosan hemzseg a nagy durranásoktól. A sort az idén Pedro Almodovar Bad Education című nyitó filmje köré szervezett buli indította. De volt már Shrek 2., Kill Bill 2., Betörő buli és még hátravan a legnagyobb durranás, a záróbuli. De lássuk, mi volt eddig!

Mindenki ugyanannyira fontos

A nyitófilm utáni buli a tengerparton felállított sátorban volt, ahol Almodovar két kedvenc spanyol színésznője is jelen volt, Victoria Abril és Carmen Maura személyében. A szervezők vagy direkt vagy nem, mindenesetre elfelejtettek VIP szekciót kialakítani. Ez a népes vendégseregnek egyáltalán nem okozott gondot. A spanyol lazaságnak hála, a rendező és népes csapata is jól érezte magát a hatalmas sátorba varázsolt "spanish" hangulatban.

Bár minden estére számtalan VIP fogadás jut, egy kézen meg lehet számolni , hogy melyek azok, amelyekre a sztárok is lelkesen vagy kötelező programként, de igent mondanak. A Shrek-buli nem a kötelező programok közé tartozott a sztárok számára. Már a vörös szőnyegen kiderült, hogy az összes lelkes "hangadó" komolyan vette a fesztiválra szóló meghívást és eljöttek , hogy népszerűsítsék a mesét. A vetítés utánra szervezett elegáns kastélybulin Cameron Diaz a tőle megszokott viháncolós jókedvvel bulizta végig az éjszakát. Akinek ez nem volt elég, az a Hotel Du Capban, a Francia Riviéra legelegánsabb luxus szállodájának bárjában folytathatta a bulit. Azon szerencsések, akik bejuthatnak ide, éjfél után annyi sztárral futhatnak össze, amennyivel garantáltan egyetlen partin sem szerte a városban. A titok nyitja az, hogy a világtól elzárt luxus hotel Hollywood első számú kedvence. Brad Pitt-től Nicole Kidmanig, Camerontól Tom Hanksig mindenki itt lakik a fesztivál ideje alatt.

Attól függetlenül, hogy az egy négyzetméterre jutó sztárok száma itt a legnagyobb ilyenkor, a szervezők szorgosan próbálkoznak a többi buli emlékezetessé tételével is. Ezért szerveztek például, nem csekély összegű bulit kedd este a Betörő az albérlőm című, versenyprogramban szereplő Tom Hanks vígjátéknak.

Siker, csillogás, erőszak

A Kill Bill díszbemutatója után megrendezésre kerülő rendezvényt a filmmel ellentétben erőszakmentesen próbálták lebonyolítani. Ez azonban néhány rendbontó miatt nem sikerült. Rossznyelvek rögtön terjeszteni kezdték, hogy csak egy jól álcázott Tarantino gegről van szó. A biztonságiaknak azonban nem ez volt a véleménye. A buli külön érdekessége közé tartozik, hogy vagy a jól válogatott zenének vagy a koktéloknak köszönhetően, még maga Mick Jagger is táncra perdült.

A Fesztivál hagyományosan a végére tartogatja a legnagyobb durranását, amely az idén a De Lovely party lesz. A Kevin Kline és Ashley Judd főszereplésével készült Cole Porter életéről szóló filmben és a partin nem kisebb sztárok fogják megszólaltatni Porter dalait, mint Robbie Williams, Alanis Morisette, Natalie Cole és Sheryl Crow. Ilyen színvonalas programmal még soha, egyetlen cannes-i parti sem büszkélkedhetett, éppen ezért nemhiába előzi meg óriási izgalom. 2500 meghívottal ez lesz az 57. Cannes-i Filmfesztivál történetében, AZ esemény. A zenészek már hangolnak.

Cinematrix

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.