Cannes-i partikalauz

2004.05.21. 12:11
Almodovar buliján nem volt VIP-szekció, A Kill Bill partin öszeverekedtek, a Shrek 2 összejövetelen pedig egész Hollywood ott tolongott. A vasárnapi záróbulin Robbie Williams és Alanis Morisette lép fel a 2500 szerencsés meghívott előtt.
Az idei cannes-i parti kínálat hagyományosan hemzseg a nagy durranásoktól. A sort az idén Pedro Almodovar Bad Education című nyitó filmje köré szervezett buli indította. De volt már Shrek 2., Kill Bill 2., Betörő buli és még hátravan a legnagyobb durranás, a záróbuli. De lássuk, mi volt eddig!

Mindenki ugyanannyira fontos

A nyitófilm utáni buli a tengerparton felállított sátorban volt, ahol Almodovar két kedvenc spanyol színésznője is jelen volt, Victoria Abril és Carmen Maura személyében. A szervezők vagy direkt vagy nem, mindenesetre elfelejtettek VIP szekciót kialakítani. Ez a népes vendégseregnek egyáltalán nem okozott gondot. A spanyol lazaságnak hála, a rendező és népes csapata is jól érezte magát a hatalmas sátorba varázsolt "spanish" hangulatban.

Bár minden estére számtalan VIP fogadás jut, egy kézen meg lehet számolni , hogy melyek azok, amelyekre a sztárok is lelkesen vagy kötelező programként, de igent mondanak. A Shrek-buli nem a kötelező programok közé tartozott a sztárok számára. Már a vörös szőnyegen kiderült, hogy az összes lelkes "hangadó" komolyan vette a fesztiválra szóló meghívást és eljöttek , hogy népszerűsítsék a mesét. A vetítés utánra szervezett elegáns kastélybulin Cameron Diaz a tőle megszokott viháncolós jókedvvel bulizta végig az éjszakát. Akinek ez nem volt elég, az a Hotel Du Capban, a Francia Riviéra legelegánsabb luxus szállodájának bárjában folytathatta a bulit. Azon szerencsések, akik bejuthatnak ide, éjfél után annyi sztárral futhatnak össze, amennyivel garantáltan egyetlen partin sem szerte a városban. A titok nyitja az, hogy a világtól elzárt luxus hotel Hollywood első számú kedvence. Brad Pitt-től Nicole Kidmanig, Camerontól Tom Hanksig mindenki itt lakik a fesztivál ideje alatt.

Attól függetlenül, hogy az egy négyzetméterre jutó sztárok száma itt a legnagyobb ilyenkor, a szervezők szorgosan próbálkoznak a többi buli emlékezetessé tételével is. Ezért szerveztek például, nem csekély összegű bulit kedd este a Betörő az albérlőm című, versenyprogramban szereplő Tom Hanks vígjátéknak.

Siker, csillogás, erőszak

A Kill Bill díszbemutatója után megrendezésre kerülő rendezvényt a filmmel ellentétben erőszakmentesen próbálták lebonyolítani. Ez azonban néhány rendbontó miatt nem sikerült. Rossznyelvek rögtön terjeszteni kezdték, hogy csak egy jól álcázott Tarantino gegről van szó. A biztonságiaknak azonban nem ez volt a véleménye. A buli külön érdekessége közé tartozik, hogy vagy a jól válogatott zenének vagy a koktéloknak köszönhetően, még maga Mick Jagger is táncra perdült.

A Fesztivál hagyományosan a végére tartogatja a legnagyobb durranását, amely az idén a De Lovely party lesz. A Kevin Kline és Ashley Judd főszereplésével készült Cole Porter életéről szóló filmben és a partin nem kisebb sztárok fogják megszólaltatni Porter dalait, mint Robbie Williams, Alanis Morisette, Natalie Cole és Sheryl Crow. Ilyen színvonalas programmal még soha, egyetlen cannes-i parti sem büszkélkedhetett, éppen ezért nemhiába előzi meg óriási izgalom. 2500 meghívottal ez lesz az 57. Cannes-i Filmfesztivál történetében, AZ esemény. A zenészek már hangolnak.

Cinematrix